Стартира работата по 4-километров участък от третокласния път Мездра –

...
Стартира работата по 4-километров участък от третокласния път Мездра –
Коментари Харесай

Стартират ремонтните дейности на пътя Мездра – Роман

Стартира работата по 4-километров сектор от третокласния път Мездра – Роман в правата сред Мездра и село Горна Кремена.

Това стана ясно при ревизия на част от републиканската пътна мрежа във Врачанска област, която направи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. В инспекцията се включиха и шефът на компанията - реализатор "Пътинженеринг-М " Тони Петров, шефът на ОПУ Враца Веселин Николов, техническият началник на обекта и чиновници на регионалното пътно ръководство, отговарящи за региона.

За ремонта на този сектор са обезпечени над 2.8 млн.лв. по програмата за настоящ ремонт и поддържане от бюджета на АПИ. Предвижда се осъществяване на напълно нова структура на пътното тяло, създаване на банкети, канавки, както и дренажна система.

До началото на зимния сезон се чака ремонтът на сектора да бъде напълно завършен, дадоха обещание от строителната компания.

„ За ремонтните действия на 27,6 км от третокласния път Мездра – Роман има направен софтуерен план, който е утвърден “, изясни районният министър и добави, че индикативната стойност на ремонтните действия е 16 млн. лева

Срокът за осъществяване е до края на идната година.

До края на април идната година ще завърши ремонта на част от пътя Софрониево – Бутан, стана ясно при днешната инспекция на министър Аврамова.

В момента се правят превантивни ремонтни действия на 6,3 км от третокласния път, които стартираха още през месец май тази година. За тях са обезпечени съвсем 660 хиляди лева от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. В рамките на ремонтните действия се планува изсичане на шубраци и млада гора в обсега на републиканския път, осъществяване на отводнителни мероприятия, частични поправки на пътната настилка. Ремонт се прави и на мостовото оборудване над река Огоста, което е строено 1966-та година. Ще бъдат сменени дилатационни фуги на моста, тротоарни конзоли и парапет за пешеходци.

Ремонтът на моста би трябвало да завърши преди зимния сезон, увериха от компанията – реализатор.

Временно, заради щета на съществена строителна машина работата е била спряна, само че повредата е отстранена и ремонтните действия на пътя не престават.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР