Стартира проектът „Нови умения – нови възможности“.Той е част от

...
Стартира проектът „Нови умения – нови възможности“.Той е част от
Коментари Харесай

Нов шанс за безработните от три общини в Монтанско

Стартира планът „ Нови умения – нови благоприятни условия “.Той е част от Националния проект за деяние по заетостта 2020 и ще бъде осъществен в общините Монтана, Медковец и Якимово.
Основната цел на плана е възстановяване на достъпа до пазара на труда на безработни лица от рисковите групи, както и повишение на пригодността и адаптивността им за следваща претовареност.
Общо 48 лица в област Монтана ще придобият професионална подготовка по част от специалност „ Социалнен помощник “, със специалности „ Подпомагане на възрастни “ и „ Подпомагане на деца “.
Обученията са с дълготрайност от 300 образователни часа. Бенефициентите ще получават средства в размер на 10 лева стипендия за всеки присъствен ден. Обучението е практико-теоретично и приключва с полагането на изпити по доктрина и процедура.
Успешно приключилите ще получат удостоверения за добитата професионална подготовка, а на 10 % от тях, след осъществен асортимент ще бъде обезпечена субсидирана претовареност за период от 3 месеца.
„ Нови умения – нови благоприятни условия “ е стъпка към обезпечаване на бързи и качествени преходи от безработица към претовареност, посредством даване на образования за придобиване на умения, компетентности и подготовка, както и благоприятни условия за претовареност и развиване на услугите в обществения обществен бранш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР