Стартира проект Грижа в дома в община Берковица, предоставен за

...
Стартира проект Грижа в дома в община Берковица, предоставен за
Коментари Харесай

125 възрастни и хора с увреждания от община Берковица ще получат домашни грижи

Стартира план " Грижа в дома в община Берковица ", възложен за осъществяване към Център за социална поддръжка - Берковица.
С плана Община Берковица обезпечава претовареност на 33 лица на служба " Домашен асистент ", които минаха въвеждащо образование на тематика " Грижи за възрастните хора в домашна среда ".
Със пускане на следващия план в обществената сфера, Община Берковица се утвърждава като община със мощна обществена политика, насочена напълно към устрема за възстановяване качеството на живот на популацията.
За период от 12 месеца, на 125 консуматори от община Берковица, които са подвластни от грижа, ще бъдат предоставени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги.
На нуждаещите се лица в домашна среда ще бъдат обезпечени психическа поддръжка, закупуване на медикаменти, хранителни артикули, нехранителни артикули (със средства на потребителя), административна помощ, помощ в семейството и други.
Ръководството на Община Берковица желае на всички, ангажирани в плана с нелеката и виновна задача да бъдат в помощ на нуждаещите се, мощ, самообладание и старание в изпълняваните от тях ежедневни действия в услуга на обществото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР