Стартира приемът по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" от

...
Стартира приемът по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" от
Коментари Харесай

Стартира приемът за изпълнение на малки пилотни проекти по подмярка 19.1 Помощ за подготвителни дейности от ПРСР 2014-2020 г.

Стартира приемът по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни действия " от мярка 19 "Водено от общностите локално развиване " /ВОМР/ на Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година /ПРСР/ за създаване и осъществяване на дребни пилотни планове, осведомят от Министерството на земеделието, храните и горите.

Целта на процедурата е да се разпространяват методът ВОМР и локалната еднаквост. С реализацията на плановете, регионите могат да се оживят, като се сътвори административен потенциал и планов опит на териториите на локални инициативни групи /МИГ/, които не са получили финансиране за използване на тактики за ВОМР през сегашния програмен интервал.

Допустими претенденти са локални инициативни групи, които са създали тактики за ВОМР и са кандидатствали за утвърждение по подмярка 19.2 "Прилагане на интервенции в границите на тактики ВОМР ", само че не са утвърдени за финансиране. Чрез осъществяването на дребни пилотни планове по оповестения банкет, териториите на тези МИГ ще получат европейско финансиране за значими за общността планове, свързани с културния и обществения живот, локалната еднаквост, запазване на естествените и исторически забележителности в общините, запазване на обичайни занаяти и други

Важна смяна в програмата за селските региони за България позволи Брюксел

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 1 266 466 лв.. Минималната стойност на допустимите разноски е 5000 евро, а оптималната 15 000 евро за един план, като финансирането е 100 %.

По процедурата е планувано напълно електронно подаване и оценка на плановите оферти, което ще се прави посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН 2020) с потреблението на Квалифициран електронен автограф (КЕП).

Крайният период за подаване на планови оферти е 31 юли 2020 година При остатъчен бюджет може да се дефинира втори краен период за кандидатстване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР