Стартира приемането на заявления за подпомагане на собственици на сгради

...
Стартира приемането на заявления за подпомагане на собственици на сгради
Коментари Харесай

Стартира програмата в помощ на собственици на ценни сгради в София

Стартира приемането на заявки за подкрепяне на притежатели на здания монументи на културата. Програмата " Културно завещание " на Столичната община е с бюджет от 300 хиляди лв., гласувани от общинския съвет.

С тези средства ще се финансира правене на планове за реституция, консервация и социализация на недвижимите културни полезности. Те ще бъдат предоставяни гратис на притежателите на такива здания. Програмата не отпуска пари за самия ремонт на постройката.

Право да аплайват за финансиране по програмата " Културно завещание " имат право всички, чиито парцели са с категория " недвижима културна полезност с национално или с локално значение, с ансамблово значение и " за сведение ", оповестиха от направление " Архитектура и градоустройство " (НАГ) на общината.

Какви документи са нужни за кандидатстването по тази стратегия, създадена от основния проектант на София Здравко Здравков, може да се научи на уеб страницата на НАГ. Те би трябвало да се подават персонално или от акредитиран представител на притежателя на постройката, прецизират от НАГ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР