Стартира приемането на проектни предложения за финансово подпомагане на книгоиздаването

...
Стартира приемането на проектни предложения за финансово подпомагане на книгоиздаването
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за финансиране на книгоиздаването и книгоразпространението в Елена

Стартира приемането на планови оферти за финансово подкрепяне на книгоиздаването и книгоразпространението в община Елена за 2018 година. Кампанията ще продължи до 31 август. Пети следващ конкурс афишират общината и Постоянната комисия „ Образование, просвета и вероизповедания “ към Общинския съвет по правила, признати от локалния парламент през 2014 година.

В състезанието могат да вземат участие планове в региона на изкуството и културата – основаване, запазване и разпространяване на творби, просветителни и обучителни начинания, научни проучвания, документални издания, изявления и разбори. Финансово се подкрепят оферти, които показват опциите на град Елена като културно средище и подтикват любителското изкуство, за възстановки, спектакли, концерти, филми и други, свързани със значими исторически събития, включени в културния календар на общината.

Приоритет ще имат планови оферти, отдадени на настояща за актуалната година тема, имат по-голяма степен на комплектност и по-висок % на лично финансиране. За първи издания на създатели на възраст от 14 до 29 години се дават средства в размер на 25 % от общата сума за финансиране на книгоиздаването през годината.

Заявленията за финансиране се подават до Постоянната комисия по обучение, просвета и вероизповедания ” към Общински съвет Елена. Право да аплайват за финансова поддръжка имат физически лица и организации. Резултатите от провеждането на състезанието ще бъдат оповестени не по-късно от 14 септември на уеб страницата на община Елена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР