Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където

...
Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където
Коментари Харесай

Нова българска платформа в помощ на възрастните хора в пандемията от коронавирус

Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където се срещат хора, които не могат или не би трябвало да напущат домовете си, само че имат потребност да си набират хранителни и други съществени артикули, с доброволци, които са подготвени да ги посетят и да им ги доставят. Приложението е изцяло гратис и е осъществено от IT доброволци, с цел да свърже в този тежък за всички миг хората, които са подготвени да оказват помощ, с тези, които имат потребност от помощ.
Адаптирахме Pomogni.net съответно за спецификата при пандемията от ковид. Принципът на работа е оптимално банален - можете да се регистрирате в него или като нуждаещ се от помощ, или като човек, който предлага помощ на нуждаещи се. В първия случай след регистрация можете да заявите продуктите, които са Ви нужни, във втория - след регистрация ще видите всички, които имат потребност да им се доставят избрани артикули и се намират в радиус от 5 км от Вашето местонахождение. Доброволецът приема поръчката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Обикновено това са възрастни хора, които не би трябвало да напущат домовете си или такива, сложени под карантина.
Вече имаме и първа изпълнена поръчка - възрастен мъж от ЖК “Белите брези ”. Време за осъществяване - 3 часа, място - Фантастико, Овча Купел I.
Платформата работи на територията на цялата страна. Готови сме да подпомогнем работата на общинско дружество " Социален патронаж ", както и на кметствата в страната, които към този момент имат проведени групи от доброволци, разнасящи храна и други артикули на възрастни хора. За съгласуваност по този въпрос - 0888 748 614 или [email protected].
Благодарности на екипа, който стои зад тази платформа, и на всички, които се включиха и спомагат за това тя да доближи до повече хора и да е от изгода за тях.
Полезни линкове:
-Изтеглете мобилното приложение за Android смарт телефони: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsi.pomogni&hl=bg
-Изтеглете мобилното приложение за iPhone (очакваме всеки миг да бъде одобрено).
-Често задавани въпроси: https://pomogni.net/security-app/faq 
-Facebook страница: facebook.com/pomogni.net
-Facebook група за съгласуваност и взаимопомощ: facebook.com/groups/1579048182252557
-WEB страница: pomogni.net 
-Видео " Как да се записват търсещи помощ ": https://www.facebook.com/104251314553615/videos/595507550964336/
-Видео " Как да се записват предлагащи помощ ": https://www.facebook.com/104251314553615/videos/955964398151119/
 
Осъзнаваме, че за възрастните хора е мъчно да се оправят с мобилно приложение, регистрация и имейл, по тази причина, в случай че търсите помощ, само че се затруднявате с регистрацията, можете да се свържете с. На този номер дава отговор един от доброволците ни, който ще помогне с регистрацията и поръчката.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР