Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е

...
Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е
Коментари Харесай

60 хил. деца престъпват прага на класната стая за пръв път

Стартира новата образователна година. Тази година 16-ти септември ще е празничен за 2400 учебни заведения в страната.

Над 60 000 са първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на класните стаи. Общо учениците в страната пък са над 700 000.

``
реклама

Все още съвсем 60 учебни заведения са в ремонт, като осем от тях ще стартират годината в други здания. Над 1000 са главните и настоящи поправки в цялата страна.

Образователната система изпитва главен дефицит на ресурсни учители, както и такива по математика, физика и химия. Предизвикателство остава и броят на децата, които не посещават учебно заведение. В над 200 образователни заведения са назначили посредници през последните две години.

От „ Пътна полиция ” припомнят на водачите да са изключително деликатни в първия образователен ден. Оттам припомнят на водачите да са изключително деликатни, когато минават около образователни и детски заведения; да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта; да се отнасят снизходително към децата, тъй като те към момента се учат; и в никакъв случай да не стопират автомобила си върху пешеходна пътека.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР