Стартира нов проект на медията Татковина.инфо, насочен към диалога между

...
Стартира нов проект на медията Татковина.инфо, насочен към диалога между
Коментари Харесай

Стартира медиен проект за диалог между София и Скопие |

Стартира нов план на медията " Татковина.инфо ", ориентиран към разговора сред София и Скопие, както и Западните Балкани.

Неправителствената организация цели да се концентрира върху естествения звук на другарство и безпристрастното информиране за разнообразни области като просвета, вяра, стопанска система, бизнес, превоз и нововъведения.

В проектa ще вземат участие трима потвърдени и одобрени публицисти от София и Скопие - един от България и двама от Македония. Веднъж седмично ще вършат взаимно предаване с забавни посетители от двете страни, което ще се предавана онлайн в YouTube и Фейсбук.

Проектът ще търси и отговора на въпроса " Защо връзките сред страните съседки се оказаха в задънена улица три години след подписването на Договора за другарство и съдействие и съвсем 30 години след отделянето на Република Македония от някогашна Югославия ".

Сред задачите на самодейността е и битката с подправените вести, които пречат на нормализирането на връзките сред двете прилежащи страни и на процесите в района на Западните Балкани.

Привържениците на плана могат да случайна сума пари, която да подкрепи реализацията му.

Средствата ще се употребяват за издръжката на шестима публицисти - трима за предаването и трима за организацията Татковина.инфо.

Медийни сътрудници на плана са електронните издания faktor.mk, faktor.bg и pozitiv.mk.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР