Стартира нов етап от приема на документи в Дирекция Бюро

...
Стартира нов етап от приема на документи в Дирекция Бюро
Коментари Харесай

Стартираха обучения за библиотекари и строители в Асеновград, обхващат 60 безработни

Стартира нов стадий от приема на документи в Дирекция " Бюро по труда " в Асеновград за образования за придобиване на професионална подготовка и основни компетентности на безработни. Тази година асеновградчамите, които са без работа, само че желаят да се обучат и да си намерят подобаваща такава, могат да подадат заявки по няколко специалности.
20 са свободните места за образование в специалността „ Библиотекар”. Такъв е и броят на учащите се, които ще бъдат ориентирани за „ Строител”, в компетентност „ Вътрешни облицовки и настилки”. Обучения по основни компетентности ще преминат още 20 безработни лица за придобиване на „ Умение за учене “ на тематика „ Подобряване на екипната ефективност”. Изискване към искащите е да са регистрирани в бюрото по труда, да са безработни младежи до 29 година или жители над 50 година, дълготрайно безработни лица и такива, без професионална подготовка.
За образованията могат да аплайват и неактивни лица, искащи да работят, включително - обезкуражени лица и безработни с трайни увреждания. Курсовете ще се проведат в интервала от май до август, като образованието за „ Библиотекар” ще започва от 07.05.19 година, а това, за „ Строител” - от 01.07.19 година По време на образованието на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разноски в размер на 15 лв. на ден, за поданици в обитаемо място отвън град Асеновград.
Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по план „ Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование ", осъществен от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „ Съюз за стопанска инициатива”. В рамките на плана на повече от половината от подготвените лица ще бъде препоръчана работа по добитата специалност. Необходимо е при кандидатстване безработните да показват копие на документ за приключен клас или степен на обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР