Стартира Национална ученическа финансиада Капиталови пазари 202с3“ за борсови инвестиции

...
Стартира Национална ученическа финансиада Капиталови пазари 202с3“ за борсови инвестиции
Коментари Харесай

Стартира Национална ученическа финансиада „Капиталови пазари 2023“

Стартира Национална ученическа финансиада „ Капиталови пазари 202с3 “ за борсови вложения в акции.



Първа по рода си за България академична самодейност дава старт на Национална финансиада за средношколци „ Капиталови пазари 2023 “. Състезанието се провежда в следствие от партньорството сред катедра „ Финанси и заем “ към Стопанска академия „ Д. А. Ценов “, Фондация „ Проф. доктор Минко Русенов “ и водещия капиталов медиатор „ Делтасток “ АД. 

Надпреварата има просветителна устременост и цели повишението на финансовата просветеност измежду учениците и развиването на техните умения за взимане на капиталови решения при търговията с действителни финансови принадлежности, издадени от водещи международни компании в симулирана борсова среда чрез виртуален капитал. Порталът за присъединяване в надпреварата е поместен в интернет страницата на „ Делтасток “ АД на следния, като регистрацията за присъединяване лишава до една минута и изисква регистриране на потребителско име, ключова дума и e-mail. Заедно с това, всеки записал се участник следва да препрати на e-mail [email protected] полученото удостоверение за регистрация, допълнено с данни за трите имена, град, учебно заведение, тел. номер и e-mail за преписка. След това записалите се средношколци ще имат опция да реализират демо търговия с начален виртуален капитал от 10 000 евро в платформата Delta Trading®.  



Началният капитал може да бъде вложен в стотици акции, котирани на водещите международни фондови тържища. Платформата за присъединяване има три разновидности - уеб, десктоп и мобилна версия за Android и iOS. Тя дава достъп до подробни видео уроци в YouTube (секция „ Ресурси “), както и безвъзмезден достъп до богат набор от финансова информация за фирмите, настоящи вести, фундаментални индикатори, разнородни знаци и принадлежности за механически разбор. 

Национална финансиада започва на 19 април (сряда) в 00:00 ч. EET/EEST (Източноевропейско лятно часово време) и завършва след 4 борсови седмици на 17 май (сряда) в 24:00 ч. EET/EEST. Класацията на участниците, съгласно настояща стойност на техния капиталов портфейл (раздел „ Условия и правила “), ще бъде обновявана ежечасно в портала на надпреварата. За победител и притежател на наградата „ Top Trader 2023 “ ще бъде разгласен участникът, постигнал най-висока стойност на своя портфейл, вследствие на подписани покупко-продажби с акции в платформата (раздел „ Класация “). На него ще бъде изплатена премия от 2000 лева, като при равни резултати на класираните преди всичко, наградният фонд се разпределя сред тях. Всички участници-зрелостници ще си разпределят парични стипендии с общ награден фонд 10 хиляди лева, които ще бъдат изплатени за първия им студентски празник 8 декември, при записване в постоянна форма, познавач. „ Финанси “ в СА „ Д. А. Ценов “. Като спомагателна премия всеки взел участие абитуриент ще получи документ, осигуряващ записване в първа мечтана компетентност в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “ – Свищов. 



Наградният фонд за капиталовата конкуренция се обезпечава от Фондация „ Проф. доктор Минко Русенов ”. Националната финансиада за възпитаници е активност на катедра „ Финанси и заем “ при свищовската Стопанска академия, осъществена в границите на и Плана за деяние (2021-2025 г.) към нея за 2023 година Медийни сътрудници на самодейността са финансовият портал MoitePari.bg и осведомителният уебсайт Dividend.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР