Стартира до дни предпроектно проучване за изграждане на пречиствателна станция

...
Стартира до дни предпроектно проучване за изграждане на пречиствателна станция
Коментари Харесай

Започва предпроектно проучване за пречиствателна станция за питейни води в Свищов

Стартира до дни предпроектно изследване за създаване на пречиствателна станция за питейни води в Свищов. Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев разгласи, че е провел няколко извънредно ползотворни срещи с министъра на Регионалното развиване и благоустройството Николай Нанков, на които е получил увещание, че до края на годината за Община Свищов ще бъдат заделени средства, с които да бъде направено предпроектно изследване за екообекта.
„Този сериозен проблем за жителите на града ще откри своето решение през 2019 г, когато е планувано реализирането на амбициозния план.Предвижда се инвестицията да е над 7 млн.лв“, сподели пред „Труд“ Генчев.

Той добави, че през април ще стартира главната рехабилитация на невралгичния пътен сектор Свищов – Вардим, като ремонтът би трябвало да завърши за два месеца ремонтът.
„МРРБ отпуска на Свищов и финансова помощ за близо 800 000 лв., за замяна на водопроводната мрежа към селата Морава, Козловец, Драгомирово и Хаджидимитрово. С публично писмо на военния министър Красимир Каракачанов се дава единодушието на Министерство на Отбраната да върне на общината собствеността върху терена на някогашните казарми, които са на повърхност от 300 декара, а за парцела се водят борби от близо 20 години“, разяснява Генчев.

Той благодари на министрите Каракачанов и Нанков, както и на народните представители Цветан Цветанов и Станислава Стоянова за дейната поддръжка, която оказват за развиването на община Свищов и реализирането на доста планове от значително значение за локалното население.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР