Стартира DMS кампания за набиране на средства за лечението на

...
Стартира DMS кампания за набиране на средства за лечението на
Коментари Харесай

25-годишният студент по медицина Петър се бори за живота си

Стартира DMS акция за набиране на средства за лекуването на 25-годишния пловдивчанин Петър Радев, който се бори с левкемията. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS PEPO на номер 17 777.

Цената на едно известие за клиенти Telenor, Vivacom и A1 е 1 лев. Има опция и за месечен абонамент от 2 до 5 лв., като сумата ще бъде начислявана към месечната сметка към съответния мобилен оператор, написа "Трафик ".

„ Всеки един лев е от голяма важност. Надяваме се всички да се обединим и да помогнем на този млад предстоящ доктор да оздравее и осъществя фантазията си в региона на медицината. Вярвам, че той има ярко бъдеще и ще успее да помогне на още хиляди хора”, показа доктор Евгени Попов от Клиниката по урология, който е измежду най-близките другари на Петър.

В края на юни 2019 година Пепо бе диагностициран с Остра миелобластна левкемия, което съставлява рак на кръвта. Заболяването визира кръвните кафези и те не могат да извършват пълноценно функционалността си. Затова в къс период би трябвало да бъде осъществена костно-мозъчна трансплантация.

След осъществяване на първата химиотерапия, в Германия е открит съчетаем донор и през октомври Петър отпътува за град Майнц, с цел да стартира предтрансплантационна подготовка.

Болницата не работи с българската здравна каса и Петър не може да употребява формуляр S2 за лекуване в чужбина. Стойността на проучванията, 2 индукционни лечения и алогенна костно-мозъчна трансплантация е 500 000 евро. При това клиниката изисква парите авансово, с цел да стартира лекуването. Сумата е непостижима за фамилията на пловдивчанина и те разчитат на поддръжката на всички хора с огромни сърца.

„ Пепо е човек с доста мощен дух. Искрено му се удивлявам. Всички сме с него, обичаме го и ще продължим да го поддържаме. Вярваме, че той ще се излекува и ще оказва помощ на другите”, оптимист е доктор Попов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР