Стартира делото срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев за

...
Стартира делото срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев за
Коментари Харесай

Започва делото с/у бившия зам.-кмет Евгени Крусев

Стартира делото против някогашния заместник-кмет на София Евгени Крусев за ремонта на трамвайното трасе на столичната улица " Граф Игнатиев ". Специализираната прокуратурата го упреква, че нарушил Закона за публични поръчки, с което е ощетил бюджета на Столична община с близо 920 000 лв..

Крусев стана обвинен в разгара на абсурда за продължителността и качеството на ремонта на централната столична улица. Първоначално прокуратурата твърдеше, че със подписания от него контракт за слагане на виброизолационна поставка на трамвайното трасе, както и за релси, общината е била ощетена с близо 5 милиона лв.. След шестмесечно следствие вредата беше стопена съвсем пет пъти.

До абсурда с подложката, която трябваше да тушира шума от преминаващите през центъра на София трамваи, се стигна откакто стана ясно, че компанията - реализатор на ремонта " Джи Пи Груп " - по самодейност на Крусев, я е сменила с друга от тази, поради която е спечелила публичната поръчка. Тя била като тази на компания, изгубила търга и платена на по-висока цена.  " Евгени Крусев е съзнавал противоправността и наказуемостта на действието си. Знаел е, че нарушава нормативните условия за изменение на публични поръчки и предоставените му с длъжностна характерност и заповед отговорности. Умишлено е основал облагодетелстващи условия за изпълнителя на ремонта " ДжиПиГруп ", написа в обвинителния акт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР