Стартира дългоочакваният основен ремонт на Пантеона на възрожденците в Русе.

...
Стартира дългоочакваният основен ремонт на Пантеона на възрожденците в Русе.
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на историческа забележителност в Русе

Стартира дълго чаканият главен ремонт на Пантеона на възрожденците в Русе. Сградата, която е издигната през 70-те години на предишния век, е с влага и плесен, осведоми Българска национална телевизия. Когато вали пороен дъжд вътре тече вода, а локви покриват гробовете на българските революционери.  Хачик Лебикян е екскурзовод в Пантеона на възрожденците от десетилетия. Казва, че проблемите в постройката се появили още след построяването ѝ. По стените и таваните избила влага, а при проливен дъжд водата се стичала и повреждала дървеното пано и паметните плочи.
Течовете основават заплаха за живота и на работещите в постройката. През 2001 година е бил изработен ремонт на пространството към постройката. Но тогава са сменени мраморните плочи, които оформят стъпала. На тяхно място е построен земен насип. Сега в цялостната реорганизация и замяна на инсталациите на Пантеона на възрожденците в Русе ще бъдат вложени близо 2 000 000 лв. .
" Идеята е, с изключение на да се ремонтира, да бъде инсталирано и художествено осветяване, както и доста съвременни мултимедийни уреди, които ще прожектират забавни обстоятелства от нашата история ", уточни Наталия Кръстева - заместник-кмет по комунални действия в община Русе. Ремонтът на Пантеона би трябвало да завърши за 12 месеца и следващата година по същото време той още веднъж да бъде отворен за гости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР