Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка Бъдещето

...
Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка Бъдещето
Коментари Харесай

Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”

Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка „ Бъдещето през моите очи ”, а искащите, деца и възпитаници на възраст от 6 до 19 година, могат да изпращат своите произведения за присъединяване в него до 22.03.2022г.

Всяко дете може да взе участие в състезанието с не повече от 2 живописни или графични рисунки, с материали по желание. Размерите на рисунката би трябвало да са 35/50 см., а на гърба на всяка творба би трябвало да има информация за имената на създателя, неговата възраст, учебно заведение или извънулищно звено, заглавие на творбата, в случай че има такова, име и фамилия на ръководителя и телефон за връзка.

Целта на състезанието е да открива, разпространява и подкрепя развиването на детския гений в региона на изобразителното изкуство и да развива интелектуалните качества на учениците, както и да подтиква и развива образната и изобразителна просвета, съдействайки за развиването на детската фикция, креативната интензивност и интерес към проучване на бъдещето.

Темата „ Бъдещето през моите очи ” дава опция на децата да разпрострат своето въображение и фантазии, като създадат креативна интерпретация във всички вероятни направления: семейство, другарство, добротворчество, природа, архитектура, градове на бъдещето, високи технологии, транспортни средства, космос и други

Основните критерии при оценяването са свързани с композицията на творбата, истинската концепция и колорита на рисунката. Оценка и класиране на участниците ще се извърши в три възрастови групи: І група: 6 – 10 г.; ІІ група: 11 – 14 г.; ІІІ група: 15 – 19 година Ще бъдат присъдени І, ІІ и ІІІ премия и поощрителни награди за всяка възрастова група. Наградите са обезпечени от компания „ Global Net ”.

Изпратените произведения не се паспартират и остават във фонда на ОДК – Кърджали. Наградените и селектирани от журито рисунки ще бъдат експонирани в галерия „ Бъдещето през моите очи ”, която ще се открие на 30.03.2022 година от 15.00 часа в ОДК – Кърджали. Конкурсът се провежда от Общински детски комплекс и компания „Глобал нет“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР