Стартът от календара на Формула 1 в Китай беше отменен.

...
Стартът от календара на Формула 1 в Китай беше отменен.
Коментари Харесай

Официално: Отмениха Гран при на Китай във Формула 1

Стартът от календара на Формула 1 в Китай беше анулиран. Това оповестиха на формалния уебсайт на конкуренцията.

Състезанието трябваше да се организира на 19 април, само че уредниците са решили да не рискуват да посрещат в страната тимовете поради ковид. Решението е пристигнало след съвещания сред Федерацията по автомобмилни спортове на Китай и спортната централа на Шанхай - града, в който трябваше да се организира конкуренцията. Те са предложили тази стъпка на Световната автомобилна федерация (ФИА), откъдето са одобрили.
Заради ковид: Отменят старта на Формула 1 в Китай Очаква се уредниците да излязат с публично известие до часове
Причината за анулация е коронавирусът, който върлува в страната. Над 1000 към този момент са смъртните случаи при заболелите.



Организаторите обявиха, че водят диалози с локалната федерация и търсят разновидности да предложат друга дата за осъществяване на надпреварата. Условието е обстановката с ковид в страната да се усъвършенства. Това евентуално ще стане, откакто бъде създадена ваксина. Учените към момента работят по нея.

" Гран при на Китай е доста значима част от календара на Формула 1 и почитателите тук постоянно са били страхотни. Очакваме идващия старт в Китай и пожелаваме всичко най-хубаво на популацията в тези сложни времена ", се споделя в известието на Формула 1.

За последно старт от календара на конкуренцията беше анулиран през 2011 година Тогава Гран при на Бахрейн не се състоя поради митинги в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР