Стартът на третата линия на софийското метро се отлага за

...
Стартът на третата линия на софийското метро се отлага за
Коментари Харесай

Третата линия на метрото в София се отлага за февруари догодина

Стартът на третата линия на софийското метро се отсрочва за февруари 2020 година Досега се очакваше първите метровлакове в сектора от " Красно село " до " Патриарх Евтимий " да тръгнат през септември. Забавянето се постанова заради времетраенето на тестванията на влаковете и цялостната автоматика, изясни пред БНР шефът на " Метрополитен София " Стоян Братоев.
" Това е ново потомство системи за ръководство. Досега ние за 3 месеца правихме тестванията на предходните сектори. Минималният период, по искане на Siemens, беше 8 месеца, само че те се съгласиха да го понижим на 6 месеца.
И сега работим в този шестмесечен период. В сектора бул. " България " – " Красно село " към този момент са почнали тестванията, следва в края на този месец да стартират и от бул. " България " до ул. " Граф Игнатиев ", изясни Братоев.
Инж. Братоев посочи, че провежданите проби в сектора бул. " България " до " Красно село " са в напреднала фаза и се чака да приключат в края на месец октомври. Въпреки това метрото в този сектор ще бъде пуснато дружно с останалата част от третия метродиаметър.
Третата линия на софийското метро се отсрочва за февруари следващата година  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР