Стартът на третата линия на софийското метро се отлага за

...
Стартът на третата линия на софийското метро се отлага за
Коментари Харесай

Третата линия на софийското метро се отлага за февруари догодина

Стартът на третата линия на софийското метро се отсрочва за февруари 2020 година Досега се очакваше първите метровлакове в сектора от " Красно село " до " Патриарх Евтимий " да тръгнат през септември. Забавянето се постанова заради времетраенето на тестванията на влаковете и цялостната автоматика, изясни пред БНР шефът на " Метрополитен София " Стоян Братоев.
" Това е ново потомство системи за ръководство. Досега ние за 3 месеца правихме тестванията на предходните сектори. Минималният период, по искане на Siemens, беше 8 месеца, само че те се съгласиха да го понижим на 6 месеца.
И сега работим в този шестмесечен период. В сектора бул. " България " – " Красно село " към този момент са почнали тестванията, следва в края на този месец да стартират и от бул. " България " до ул. " Граф Игнатиев ", изясни Братоев.
Инж. Братоев посочи, че провежданите проби в сектора бул. " България " до " Красно село " са в напреднала фаза и се чака да приключат в края на месец октомври. Въпреки това метрото в този сектор ще бъде пуснато дружно с останалата част от третия метродиаметър.
Третата линия на софийското метро се отсрочва за февруари следващата година  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР