Стартът на световното турне на Бионсе в Стокхолм през май

...
Стартът на световното турне на Бионсе в Стокхолм през май
Коментари Харесай

Бионсе повиши инфлацията в Швеция

Стартът на международното турне на Бионсе в Стокхолм през май провокира такова лудо търсене на хотели и заведения за хранене, което се отрази в икономическата статистика в Швеция, заяви Би Би Си в сряда.

Швеция регистрира по-висока от предстоящата инфлация от 9.7% през май, като зад изненадата стоят покачващите се цени на хотелите и заведенията за хранене.

Майкъл Гран, икономист в " Данске банк " (Danske Bank), сподели, че Бионсе е помогнала за скока на хотелските цени. Тя може да е била и силата зад ненадейно мощното повишаване в областта на отдиха и културата.

" Не бих... упреквал Бионсе за високата инфлация, само че нейното показване и световното търсене да бйде забелязана на концерт в Швеция явно прибавиха малко към това ", написа той в имейл до Би Би Си.

Няма подозрение, че първото соло турне на певицата от седем години бележи огромен стопански миг. Поне една оценка допуска, че Бионсе може да завоюва съвсем 2 милиарда паунда досега, в който завърши през септември.

Търсенето на настаняване в градовете от турнето се усилиха след оповестяването на гастрола, заяви Airbnb. Билетите за доста концерти бяха разпродадени за дни и цените скочиха на пазара за препродажба.

В Обединеното кралство 60 хиляди души се събраха в Кардиф, като някои от тях бяха особено пристигнали от Ливан, Съединени американски щати и Австралия. Търсенето на хотелски стаи, свързани с нейния концерт в Лондон, беше толкоз огромно, че в един случай няколко бездомни фамилии, настанени в хотел от локалния съвет, бяха изгонени и сменени с почитатели на певицата.

в продължение на две нощи, привлякоха почитатели от целия свят, изключително от Съединени американски щати, където мощният $ по отношение на кроната оказа помощ билетите в скандинавската страна да наподобяват по-достъпни.

В имейл до в. " Вашингтон пост " предишния месец Visit Stockholm разказа взрива на туризма в града като " резултата на Бионсе ".

Инфлацията в Швеция доближи връх от 12.3% през декември. През май повишаването е 9.7% - понижение по отношение на 10.5% през април, демонстрират публични данни.

Една звезда да има такова влияние " доста рядко ", сподели Гран пред Би Би Си, добавяйки, че огромните футболни шампионати могат да имат сходен резултат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР