Стартът на реформата с новите билети за градския транспорт в

...
Стартът на реформата с новите билети за градския транспорт в
Коментари Харесай

Масово недоволство от новите билети в София

Стартът на промяната с новите билети за градския превоз в София провокира поголовни отрицателни мнения, вместо да удовлетворява платилите за нея данъкоплатци в столицата, демонстрира обзор на първите реакции след влизането в действие на измененията от 1 януари.

Едно от най-често срещаните недоволства е против новото условие пасажерите да валидират наложително картите си при качване в наземния транспорт, даже когато тези карти са годишни или месечни. 

В противоположен случай на контрольорите към този момент е разрешено глобяват пасажерите без валидиран документ с 3 лв..

Тази санкция е друга от санкцията за пасажер без билет или карта, която от Нова година е 40, а не 30 лева

В профила на Центъра за градска подвижност във Facebook могат да се прочетат всеобщи рецензии против това изобретение. „ Ето мнението на сина ми, който е възпитаник: „ Борба за чекиране в трамвай №10, аз не съумях да стигна до валидатор “. Това неуместно решение за наложително чекиране би трябвало да отпадне, тъй като пасажерите са сложени в още по-непоносими и стресиращи условия.

Очевидно хората, които са дали своят вот за това нещо, в никакъв случай не са употребили градски превоз “,

написа Радослава Янева.

„ В пиковите часове ще стане едно запушване пред апаратите за валидиране. И какво, когато тези апарати не работят да вземем за пример, както непрекъснато се случва?! Пак недомислици “, добавя Ани Димитрова.

От ЦГМ към този момент лансираха версията, че вкарват наложителното чекиране като единствена допустима застраховка за пасажерите в градския превоз, написа " Сега ". От компанията обаче с половин уста допълниха и че данните ще се употребяват за бъдещото усъвършенстване на обществения транспорт в града.

Пътуващите с него обаче отвръщат, че не са съгласни да вземат участие в изследванията на ЦГМ против опасност да бъдат глобени.

Сериозен отпор среща и решението на Столичния общински съвет да отстрани месечните абонаментни карти за 1 линия на наземния градски превоз - рейс, трамвай или тролейбус, чийто поименен вид до момента струваше 23 лева Пътници недоволстват, че с новите транспортни документи ЦГМ не предлага опция на тази карта, а

апелите столичани да се преориентират към разсрочено заплащане на карта за всички линии против 370 лева значи съществено повишаване на услугата

за огромна част от жителите на града. В уеб страницата Петиция.com към този момент е отворена подписка с искане СОС да преразгледа решението си и ЦГМ да възобнови продажбата на картите за 1 линия. Немалка част от по-рядко пътуващите с градския превоз желаят политическите партии в София отново да върнат и талоните за 10 пътувания против 12 лева

Съмнителна наподобява и изгодата за софиянци от въвеждането на електронните билети за време. От началото на 2023 година касите на Центъра за градска подвижност към този момент не продават хартиени билети от 1,60 лева, а тези на метрото го вършат единствено за непосредственото пътешестване. На мястото на досегашните билетчета ЦГМ към този момент предлага е-билети за време, които се зареждат в пластмасови карти от два типа - на цена от 3 лева и от 80 стотинки. В тях могат да се пълнят до 10 от новите билети 30+ с цена още веднъж от 1,6 лева или пък билети 60+, струващи 2,20 лева Първият може да се употребява за повече от едно прехвърляне, в случай че валидирането на билета в последното транспортно средство се направи до 29-а минута след първата валидация.

С втория билет пасажерът може да се вози няколко пъти с последна валидация на 59-а минута. Хора от разнообразни квартали, изключително от по-отдалечени, към този момент алармираха, че в техните региони е невероятно да се прекачиш на повече от 1 транспортно средство в границите на половин час. Поради което и по-краткотрайният билет за време е изцяло негоден за тях.

В градския превоз към този момент ще се появят и контрольори без униформа, които ще носят единствено баджове за легитимация. По време на инспекциите валидаторите ще бъдат блокирани. Ще има и контрольори, оборудвани с видеокамери.

Само можем да гадаем до какви неприятни обстановки ще докара това.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР