Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна

...
Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна
Коментари Харесай

Училищата с екшън план за смяна на обучението, започват присъствено


Стартът на новата образователна година ще е в действителна учебна среда, а всяко учебно заведение би трябвало да има екшън проект за превключване на отдалечено образование поради COVID-пандемията.

Това оповестиха от Съюзът на работодателите в системата на националната култура в България. Днес в МОН се организира работна среща на специалисти от здравното и просветителното министерства за спецификите по началото на образователната година, в която участваха министър Красимир Вълчев и заместник- министър Таня Михайлова, съобщи БГНЕС.

До 25 август на просветителните институции ще бъдат препоръчани два протокола – един за организацията на образователната активност (с целесъобразен темперамент, където ще има необятен, отворен лист, от благоприятни условия за използване от учебните заведения при спешна ситуация) и един за здравната страна на казуса (със наложителни ограничения за съблюдаване от всяко училище).

В първите дни на септември всяко учебно заведение е подходящо да има създаден свободен, отворен работен проект (екшън план) за дейностите за превключване за малко време за работа в отдалечена среда.

Ще бъдат препоръчани промени в Наредбата за приобщаващо обучение за залагане на спомагателни благоприятни условия за наваксване на пропуснат образователен материал при насъбрани избран брой отсъствия.

Ще бъде препоръчана опция всяко учебно заведение да избира какъв вид наставнически срещи да приложи – в действителна или в отдалечена среда.

В протоколите ще бъдат изброени и спецификите за – носене (или не) на маски, методите за осъществяване на образователните действия по характерни часове като физическо, музика, информатика, както и провеждането на храненето в стола и други характерни особености.

Дейностите по правенето на двата протокола не престават до 25 август.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР