Стартът на 49-ото издание на рали България предстои след дни,

...
Стартът на 49-ото издание на рали България предстои след дни,
Коментари Харесай

Рали България 2018: Всичко важно преди старта

Стартът на 49-ото издание на рали България следва след дни, а към този момент са ясни и финалните елементи. Надпреварата, която е измежду най-старите и най-престижните у нас, ще предложи на участници и фенове гърмеж от адреналин и атрактивни прави.
На провелата се в пресклуб България конференция, значима информация бе дадена от уредниците от БФАС, в лицето на спортния шеф на ралито Александър Ковачев и ръководителят на УС на БФАС Владимир Илиев, който описа и за сполучливите участия на родни водачи в разнообразни съревнования в Европа.

В конференцията взе присъединяване и ветеранът Николай Златков, като част от българския Национален тим по планинско, който ще вземе присъединяване в Купата на нациите – FIA Hill climb masters в Италия, по същото време, по което у нас ще тече рали България.
 Пресконференция за идното 49-то рали България @@@

Общо 30 рали автомобила пък чакаме на стартовата арка в пристанище Варна в петък. Към тях ще се причислят и още към 40 дрифт машини, защото този уикенд морската ни столица ще е хазаин и на финалния кръг от българския дрифт шампионат. Общият параден старт на двете съревнования ще подсигурява високи дози адреналин за почитателите на моторните спортове.

Своето завръщане на трасето, в името на спорта вършат и най-титулуваните ни рали първенци Димитър Илиев и Крум Дончев. Двамата поотделно са печелили рали България по 2 пъти, само че в този момент взеха решение да вземат участие като екипаж. На ветераните обаче няма да им е елементарно поради конкуренцията.

Преди старта на надпреварата двама от най-талантливите ни млади автомобилисти Павел Лефтеров и Иван Влъчков ще създадат демонстративно шоу във Варна.

Рали България ще стартира със суперспециален стадий в курорта Албена, където ще са и щабът и сервизният парк на конкуренцията. Отсечката, чиято дължина ще е 5.96 км, ще се кара на фарове, защото първият автомобил ще започва в 19 часа. Mястото не е определено инцидентно, защото има огромна историческа стойност в съвсем половинвековната история на ралито, стартирана точно в Албена.

Съботният ден ще срещне участниците с паметната 7-километрова права " Аладжа манастир ", след което са наред най-дългите спецетапи " Дюлино " и " Козичино " с дължина надлежно 26.32 и 26.19 км. Следобед, Рали България рестартира с второ минаване на " Аладжа ", последвано от стадия " Аврен ", където ще е и 3-километровата макадамова права. Тук ще е втората извънредно зрелищна точка, защото 15.5-километровият спецетап също ще се кара два пъти, само че при второто минаване ще е на фарове. За задачата ще бъде сътвори специфична зона за монтаж на фарове.

В неделя, 14 октомври, екипажите ще се изправят пред две поредни минавания на стадиите " Бялата вода " и " Виница ". Именно второто минаване на " Виница " ще е и така наречен " пауър стейдж " или премиум стадий, който ще носи спомагателни точки за годишното класиране.

Награждаването и финала на 49-ото рали България ще се състои в неделя следобяд в Албена.

В формалния уебсайт на ралито ще могат да се наблюдават всички новости, придвижването на състезателите посредством сателитни тракери, както и класиране онлайн посредством системата results.bg.

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

Фотогалерия от конференцията преди старта на 49-ото рали България

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР