Стартъпът за изкуствен интелект xAI на Илон Мъск ще бъде

...
Стартъпът за изкуствен интелект xAI на Илон Мъск ще бъде
Коментари Харесай

Мъск интегрира изкуствен интелект в платформата за социални медии Екс

Стартъпът за изкуствен интелект " xAI " на Илон Мъск ще бъде интегриран в неговата платформа за обществени медии " Екс " и ще бъде наличен като независимо приложение, заяви той през вчерашния ден в обява, представена от Ройтерс.

Милиардерът добави, че стартъпът е пуснал първия си модел с изкуствен интелект – бот на име Грок, откакто в петък го е дал на всички клиенти на " Екс ", които са на проект " Премиум плюс ".

Стартъпът има за цел да основава принадлежности за изкуствен интелект (ИИ), които " да подкрепят човечеството в устрема му към схващане и знание ", а ботът Грок е основан да дава отговор на въпроси с духовитост. Мъск, който подлага на критика напъните на огромните софтуерни компании в региона на ИИ като изпълнени с цензура, започва " xAI, наричайки го " оптимално търсещ истината ИИ ", който се пробва да разбере природата на Вселената.
" Грок има достъп до информация в действително време посредством платформата " Екс ", което е голямо преимущество пред другите модели ", добави Мъск.

Социалната медия " Екс ", известна преди като " Туитър ", която Мъск има, е обособена от xAI, само че фирмите работят в тясно съдействие. " xAI " работи и с неговия производител на електрически коли Tesla и други компании, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица Мъск съобщи пред английския министър председател Риши Сунак, че съгласно него ИИ е " най-разрушителната мощ в историята ". Технологията ще може да " прави всичко " и ще трансформира заетостта, каквато я познаваме през днешния ден, в нещо от предишното, допусна Мъск на първата световна среща на върха за сигурността на ИИ в Блечли Парк.
Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР