Стартъпът Swarm Technologies стана първата в света компания, глобена за

...
Стартъпът Swarm Technologies стана първата в света компания, глобена за
Коментари Харесай

Американска компания бе глобена за незаконно извеждане на сателити в орбита

Стартъпът Swarm Technologies стана първата в света компания, санкционирана за нелегално извеждане на спътници в околоземна орбита. Това не е единственото нарушаване, позволено от Swarm. Федералната Комисия по връзките реши да накаже компанията, учредена от някогашни експерти на Гугъл и Apple, със сумата от $900 000.

През месец януари 2018 година Swarm изведе в космоса четири спътника от плануваните 100. Сателитите SpaceBEE бяха изведени в околоземна орбита от индийска ракета притежател. Но след изстрелването стана ясно, че компанията не е получила позволение от FCC, която контролира честотите за връзка с галактическите апарати. Освен това, породиха подозрения, че спътниците са прекомерно дребни за следене и могат да навредят на другите галактически системи в околоземна орбита.

И още, Swarm цяла седмица нелегално е употребила информационните центрове в Джорджия и незаконно е правила тествания на метеорологичните сонди и на другото съоръжение. Всички тези интервенции би трябвало да се правят след позволение от страна на FCC, само че „космическият стартъп“ не ги е получил.

The Verge заяви, че за наказване компанията би трябвало да заплати санкцията и в този момент е длъжна три години авансово да уведомява за извеждането на свои спътници в орбита.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР