Стартъпът PHOS ще развие пилотен проект с Райфайзенбанк БългарияПроектът PHOS

...
Стартъпът PHOS ще развие пилотен проект с Райфайзенбанк БългарияПроектът PHOS
Коментари Харесай

Българско приложение превръща смартфона в POS терминал

Стартъпът PHOS ще развие пилотен план с Райфайзенбанк България

Проектът PHOS беше отличен от Иновационния ръб на Райфайзенбанк България като победител в конкурс за финтех стартъпи (снимка: Elevator Lab България 2019)

Мобилно приложение PHOS, основано от едноименния български стартъп,  позволява на всеки търговец по света да приема безконтактни заплащания от карта, телефон или различен уред непосредствено през телефона си.

За разлика от съществуващите решения като типичен POS терминали или мобилни POS терминали, PHOS не изисква потребление на спомагателни устройства към телефона. Всичко, което е належащо за действието му, е мобилен телефон с операционна система Android.

Допълнително PHOS дава опция за лесна интеграция с приложения за лоялни клиенти, ръководство на акции, оферти по отношение на местоположението, разбори и други значими за търговците системи през техните мобилни телефони.

Екипът създава приложението от над две години. Вече са преминати сполучливо сертификация за сигурност с Mastercard и Visa, както и Второ равнище на сертификация за главната функционалност по различаване на безконтактни заплащания с Visa.
още по тематиката
Тестовете на сигурността са осъществени в най-голямата лаборатория по сигурност в света. Предстои напълно скоро PHOS да проработи за всеобщия търговец след последния стадий на узаконяване – Ниво 3. Очаква се финалната сертификация да бъде сполучливо завършена до края на лятото.

PHOS беше отличен от Иновационния ръб на Райфайзенбанк България като победител в състезанието Elevator Lab България 2019. Благодарение на това отличие, екипът на PHOS ще показа България през есента във Виена на полуфиналите на световната стратегия на Райфайзенбанк Интернешънъл за партньорство с финтех бранша.

PHOS има капацитет напълно да промени сферата на разплащанията, съгласно Даниел Алексиев, шеф отдел „ Дигитално банкиране и Иновации ” в Райфайзенбанк. Финансовата институция ще започва пилотен план с тази идея.

Това е решение за микро, дребни и междинни търговци, за които използването на POS терминали е обвързвана с от време на време непостижими разноски и огромно стеснение, показа Иво Георгиев, един от създателите на PHOS.

„ Приложението му е извънредно необятно, като потребителите могат да са да вземем за пример дребни магазини, заведения за хранене, куриерски компании и доста други. По-важното е, че дава опция на търговците да употребяват данните от транзакциите посредством безпроблемна интеграция с голям брой бизнес приложения ”, разясни Георгиев.

PHOS се поддържа от Paynetics – българска институция за електронни пари, която отвори платформата си за всички финтех стартъпи, нуждаещи се от платежни услуги. Paynetics е една от петте компании, лицензирани от Българска народна банка като сдружение за електронни пари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР