Стартъпът от Силициевата долина Abodu, предлага жилища, които, които могат

...
Стартъпът от Силициевата долина Abodu, предлага жилища, които, които могат
Коментари Харесай

Стартъпът, който строи къщи само за ден срещу $199 000

Стартъпът от Силициевата котловина Abodu, предлага жилища, които, които могат да бъдат издигнати (инсталирани) единствено за един ден. Abodu е събрал 3,5 милиона $ финансиране, предава Business Insider.

Материалите за къщите са авансово утвърдени в Сан Хосе, Калифорния, а самата концепция за това би могла да бъдат евентуално решение за неналичието на налични жилища в региона. Жилищата на Abodu са малко под 500 квадратни метра и стартират от цени на стойност 199 000 $.

Къщите, предлагани отса устойчиви структури, постоянно " прибавяни " към собствеността на към този момент съществуващи еднофамилни домове. Те могат да бъдат решение и за възрастни, само че и за по-млади, които се връщат при родителите си. Abodu споделят, че имат конфигурирани към този момент " десетки " сходни къщи през последната година.

Американска компания за недвижими парцели Zillow класира Сан Хосе за най-горещия пазар на жилища в страната през последните две години.

Миналата година междинната цена на жилището в града беше 1,2 милиона $. Междувременно популацията на бездомните в Сан Хосе продължава да пораства, увеличавайки се с повече от 40% сред 2017 и 2019 година Пандемията от ковид също докара до рекорден брой младежи, които се прибират вкъщи при по-възрастните родители.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм и кметът на Сан Хосе Сам Рикардо работят дружно, с цел да опитват с вероятни жилищни решения на налични цени, съгласно CityLab.

Нюсъм се ангажира да се построят 3,5 милиона нови жилища към щата до края на мандата. Къщите на на Abodu може да изиграят огромна роля в това решение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР