Стартъпът Lightyear, основан от няколко холандски студенти, представи електромобила Lightyear

...
Стартъпът Lightyear, основан от няколко холандски студенти, представи електромобила Lightyear
Коментари Харесай

Холандци представиха електромобила Lightyear One със слънчеви панели

Стартъпът Lightyear , учреден от няколко холандски студенти, показа електрическия автомобил Lightyear One с пробег 725 км по WLTP цикъла. Интересното е, че новият електромобил има слънчеви панели на покрива на купето и върху предния и задния похлупак.

Разработчиците споделят, че поставените върху автомобила слънчеви акумулатори за една година генерират сила, задоволителна за изминаването на 20 000 км. Не се оповестява потенциала на акумулаторния блок, като единствено се акцентира понижената консумация на електрическа сила – 83 ватчаса на километър.



Новият електрически автомобил се задвижва благодарение на четири електродвигателя на колелата, които се ръководят без значение и обезпечават пълностоен надзор на тягата. Мощността на моторите също не се оповестява, само че тя очевидно не е висока, тъй като ускоряването до 100 км/ч става за 10 секунди.

Слънчевите панели са с повърхност 5 квадратни метра, покрити са с тъничък пласт защитно стъкло, което обезпечава тяхната доста добра отбрана.
1 от 4
Концептуалният електрически автомобил Lightyear One може да се зарежда от домашната електрическа мрежа – 3,7 KW (35 км пробег след един час зареждане), от стационарно домашно зарядно с мощ 22 KW (209 км пробег след един час зареждане) и от бързо зарядно с мощ 60 KW (570 км след един час зареждане).



Цената на електрическия автомобил Lightyear One е немалките $170 000 . Лизингът коства $2135 на месец. Първите 100 екземпляра към този момент са закупени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР