Стартъпът Humane, основан от бивши служители на Apple през последната

...
Стартъпът Humane, основан от бивши служители на Apple през последната
Коментари Харесай

Ексклузивен лийк за Humane AI Pin – революционното носимо устройство, което „ще замени смартфоните“

Стартъпът Humane, учреден от някогашни чиновници на Apple през последната година споделяше информация за ексцентричната си джаджа с изкуствен интелект AI Pin, за която от компанията са сигурни, че ще направи гражданска война в света на мобилните устройства и даже „ ще размени смарт телефоните “. Сега публицисти от The Verge съумяха да се снабдят с някои извънредни детайлности за плана малко преди формалното му показване.

Humane AI Pin ще се продава за 699 $ с месечен абонамент от 24 $ – той ще се употребява личен мобилен оператор, основан на мрежата на T-Mobile, с цел да има достъп до моделите с изкуствен интелект на OpenAI и Microsoft. AI Pin е квадратно устройство, което се прикрепя към облекла или други повърхности благодарение на магнитна щипка. Магнитната структура не е просто скоба, а батерия, която може да се сменя денем, в случай че е належащо да се удължи животът на батерията на устройството. Капацитетът на батерията не е конкретизиран.

Устройството ще се зарежда от процесор Qualcomm Snapdragon, ще има камера, датчици за дълбочина и придвижване и „ личен високоговорител “, който ще може да се свързва с Bluetooth слушалки. Предвижда се устройството да се задейства с глас, само че в случай че се съди по предходни демонстрации, то разполага с лазерен проектор, който подава изображение към ръката на потребителя. Ще можете също по този начин да държите предмети пред камерата и да взаимодействате с AI Pin посредством жестове, защото някъде по устройството има тъчпад. Устройството няма постоянно да записва и слуша, а ще изисква от вас да го „ разсъните “ ръчно по някакъв метод. То ще има индикаторна светлина, която ще мига, когато AI Pin записва глас или картина.

Производителят акцентира, че AI Pin е изцяло самостоятелно устройство, а не аксесоар за смарт телефон. Абонаментът от 24 $ на месец включва контракт с мобилен оператор, облачно пространство за фотоси и видеоклипове и безграничен брой поръчки до модели с изкуствен интелект. Устройството работи с операционна система, наречена Cosmos – това не е модулен набор от приложения, а единна среда, в която при нужда могат да се задействат разнообразни принадлежности с ИИ и други принадлежности. Тя по-скоро наподобява на системата за приставки на ChatGPT, с която могат да се прибавят нови функционалности или набори от данни към чатбота. Съществува версия в, която AI Pin се основава на GPT-4 – огромният езиков модел на OpenAI.

Всичко това дава на устройството необятен набор от благоприятни условия, които разработчикът показва няколко пъти през последната година. AI Pin обобщава преписка от имейли и написа отговори, работи като преводач и разпознава храна, като даже дава информация за хранителната ѝ стойност. Поддържа се услугата за стрийминг на музика Tidal с „ AI DJ “, който преценява музиката с подтекста. Има и функционалности за снимка, свързани с ИИ, само че към момента не е ясно какво значи това.

Устройството в началото се настройва благодарение на инструмента Humane.centre, само че естеството на инструмента не е ясно: може да е персонален акаунт на уеб страницата на производителя или мобилно приложение. Може да се твърди, че този инструмент дава достъп до бележките, видеоклиповете и фотосите, които потребителят основава, до момента в който носи устройството, прикрепено към себе си. Очаква се Humane AI Pin да бъде публично разгласен през днешния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР