Стартъпът ecoRobotix е една от компаниите, създаващи роботи за унищожаване

...
Стартъпът ecoRobotix е една от компаниите, създаващи роботи за унищожаване
Коментари Харесай

Роботи срещу плевелите

Стартъпът ecoRobotix е една от фирмите, създаващи роботи за заличаване на бурени

Още по тематиката
Европейска комисия желае повече информация за сливането сред Bayer и Monsanto

От немската компания са подготвени на отстъпки, с цел да получат утвърждението на регулаторите
11 дек 2017
Бизнесът с химикали усъвършенства представянето на BASF

Приходите и облагата на немската компания са нарастнали през третото тримесечие
26 окт 2017 В поле от захарна тръстика в Швейцария робот, наподобяващ на маса на колела, сканира посевите и " атакува " плевелите със синя течност от пипалата си. В момента роботът минава през последни проби преди синята течност да бъде заменена с препарат за унищожаване на плевели. Машината е нов тип робот на стартъпа ecoRobotix, основан за заличаване на бурени, написа Reuters.

Ефектът от използването

Според вложителите тази машина може да засегне доста промишлеността за 100 милиарда $ с хербициди и генно модифицирани посеви, като понижи в огромна степен потребността от тях.

Компании като Bayer, DowDuPont, BASF и Syngenta, преобладаващи в бранша, приспособяват бизнес модела си по отношение на резултата от навлизането на цифровите технологии в селското стопанство. Продажбите на хербициди са за 26 милиарда $ годишно и дават отговор за 46% от постъпленията на фирмите в бранша в световен мащаб. Докато 90% от всички генно модифицирани семена съдържат някакъв тип приемливост към хербициди, твърди пазарният анализатор Филипс Макдугал.

Германската компания Bayer са намерили сътрудници за напръскване на растенията, а ChemChina’s Syngenta се концентрира върху основаването на артикули за отбрана на посевите от новите технологии. Дори и още в началния си интервал този способ на отбрана към този момент съумява да провокира смяна в производството на агрокултури.

Кои са основателите

Според ecoRobotix, основателите на новата швейцарска машина, тяхното откритие има капацитет да понижи с 20 пъти използването на хермициди от фермерите. От стартъпа оповестиха, че скоро ще подпишат договорка с вложители и роботите ще се оферират на пазара през 2019 година

Друга компания - Blue River, също работи върху основаването на робот с камери, разграничаващи плевелите от потребните растения и пръскането на хербициди единствено когато е нужно. Този метод на унищожаване на паразитни растения се назовава See and Spray. Тестван е върху полета от памук и съгласно специалистите може да редуцира използването на хербициди с 90%.

Няколко европейски компании от Германия и Дания също вършат изследвания за основаването на роботи с тази цел. " Голяма част от технологията към този момент е налична. Трябва единствено да я пакетираме по верния метод и да я сложим на вярната цена аз фермерите " - споделя Ричард Лайтбаунд, основен изпълнителен шеф на ROBO Global в Европа, Африка и Близкия изток.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР