Стартъп икономиката раздвижи много области, като превес взеха различни биотехнологични

...
Стартъп икономиката раздвижи много области, като превес взеха различни биотехнологични
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Стартъп икономиката раздвижи много области в технологичната индустрия

Стартъп стопанската система раздвижи доста области, като превес взеха разнообразни биотехнологични браншове, измежду които - интернет на нещата, умни градове, изкуствен интелект, виртуална и добавена реалност; роботика; електрически автомобили и самостоятелни автомобили; дронове, 3D принтиране и дигитализацията. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на иновационния конгрес „ Innostart 2019 “, проведен от Американската комерсиална камара в България (АмЧам), взаимно с Израелско-американската комерсиална камара.

По думите му поддръжката за стартъпите се показва посредством ускореното развиването на финансовите принадлежности, както и посредством подготовката на законодателни промени за възстановяване изискванията за пускане на бизнес у нас, върху които взаимно работят Министерството на стопанската система и Асоциацията на стартъпите (BESCO). „ С полагането на дяловото вложение преди 5 години в България, мога да кажа, че София стана измежду топ-дестинациите за започващи предприятия в Европа “, акцентира той. Министър Караниколов разясни още, че в сегашния програмен интервал посредством Фонд управител на финансови принадлежности в България са планувани три Фонда за ускорение и начално финансиране (ФУНФ). До този миг Фондът на фондовете е основал два такива инструмента на обща стойност към 84 млн. лева и започва процедура за избор на третия Фонд управител в размер на 35.6 милиона лв., планувани по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК).

На форума също по този начин, икономическият министър разяснява и построяването на така наречен суперкомпютър, който ще подреди София измежду една от общо осемте местоположения в Европа с съществуването на високоизчислителни машини. „ Този факт е извънредно имиджов и е значимо обръщение към задграничните вложители в областта на високите технологии за потенциала и опциите на България “, безапелационен бе той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР