Старт на строителните дейности на бъдещата многофункционална спортна зала бе

...
Старт на строителните дейности на бъдещата многофункционална спортна зала бе
Коментари Харесай

Започна строителството на новата спортна зала в Троян

Старт на строителните действия на бъдещата многофункционална спортна зала бе даден през днешния ден в Троян. На събитието участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева , регионалният шеф на Ловеч Светослав Славчев и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков .

Очаква се новата спортна зала да бъде построена за година и половина . На първия етаж ще е ситуиран фитнес, пространства за треньори и съдии. На втория етаж ще е самата спортна зала с 550 непрекъснати и още 200 спомагателни места . Осигурени са два входа за коли и 77 паркоместа, места за инвалиди и рейсове. Инвестицията е за 5,5 милиона лв. , като Министерството на младежта и спорта първоначално ще отпусне 500 000 лв. за финансиране на първия стадий от строителството.

 Така ще наподобява новата спортна зала в Троян
Така ще наподобява новата спортна зала в Троян. Снимка: Министерство на младежта и спорта

„ Масовият спорт идва, когато се обезпечи налична спортна инфраструктура, с цел да може да създадем трайни привички в децата да спортуват. Искам да изразя своята поддръжка към всички спортни експерти и към всички клубове. Сигурна съм, че дружно с поддръжката на родителите на следващия ден може да имаме състезатели на най-високо равнище в разнообразни спортове. Българските деца са доста надарени и имат доста умения, на които би трябвало да дадем път и късмет. Те заслужават такова оборудване “ , съобщи Весела Лечева.

В Троян чакат с неспокойствие новата зала да бъде приключена, защото в града има 27 спортни клуба , в които е записано всяко трето дете.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР