Старт на специалната поредица по NOVA NEWS - „7 със

...
Старт на специалната поредица по NOVA NEWS - „7 със
Коментари Харесай

Костадинов: „Възраждане” не води борба за парламента, а за националната кауза

Старт на специфичната поредност по NOVA NEWS - „ 7 със 7”. В нея Лора Инджова ни среща със седем представители на седемте политически партии, част от 47-ото Народно заседание. Тази вечер в „ 7 със 7” приказва водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

„ Основното, с което считам, че 2021 година беляза нашата история, е фактът, че ние водихме не битка за влизане в Народното събрание, а битка за оцеляване на националната идея, тъй като тя не беше показана в Народното събрание. Идеята „ Възраждане” да участва вътре беше обвързвана най-много с това да има една самостоятелна политическа организация, която не е следена от непознати сили, посолства или олигарси. Да има опцията да пази българския народен интерес вътре. Ние водихме битка за България, която до този миг считам, че успяхме да проведем относително сполучливо. Тя обаче още не е завършила”, уточни Костадинов.

Лидерът на „ Възраждане” разяснява и изказванията, съгласно които партията е влезнала в Народното събрание, с помощта на агитация, обвързвана с Коронавирус рецесията.

„ Разсмиват ме, тъй като тези хора не ни познават. Дори аз съм приказвал с такива, които занапред стартират да се срещат с нас. Те не знаят, че във „ Възраждане” има и други хора, с изключение на мен. Доколкото над нас имаше тежък медиен капак, който в този момент, несъмнено, се пречупи напълно”, добави Костадинов.

По думите му единствено преди няколко месеца е било извънредно мъчно да се види лице, с изключение на фигурата на ръководителя. Това създавало загадка към „ Възраждане”.

„ Ние сме единствената организация в българската политика, която разполага със свои структури във всяка една огромна българска емигрантска общественост, както и в старите ни български земи, към нас, на Балканския полуостров. „ Възраждане” работи постепенно, праволинейно настойчиво в продължение на години”, съобщи водачът на партията.

Костадинов беше безапелационен, че не са използвали здравната рецесия за политически цели.

„ Не. Ние това нещо го отстояваме като позиция още от предходната година. Второ - в случай че някой различен смяташе, че това може да му разреши да влезе в Народното събрание или да му увеличи процентите - за какво не го направи. Нима ние би трябвало да сме единствените, които да пазят нормалността и здравия разум”, попита той.

Лидерът на „ Възраждане” уточни, че би бил „ изключително” благополучен да види в Народното събрание съгласие по тематиката, че не би трябвало да има зелени документи, ограничавания, а имунизацията да е единствено доброволна.

Костадинов препотвърди позицията си, че в случай че болшинството поддържа зеления документ, той ще влезе със своите гласоподаватели в Народното събрание.

„ Категоричен съм! И освен с нашите гласоподаватели. Сигурен съм, че в случай че тези, които прокарват политиката на служебния кабинет, питат своите гласоподаватели, считам, че ще бъдат доста сюрпризирани от отговора, който ще получат”, предизвести той.

Допълни още, че от партията му са за оптимално непринудено имунизиране: „ Никой не пречи да се организира акция. Аз няма да съм индивидът, който ще спре правото на осведомения избор. Няма да съм този, който ще каже: „ Не се ваксинирайте”. Но не желая никой на мен да ми споделя и да ме принуждава. Едва ли не да се постанова налог да може някои хора да вървят на работа”, сподели още Костадинов.

Той е на мнение, че не трябва да се разрешава на клюки и теории на конспирацията в едната и в другата посока да вземат връх над здравия разсъдък.

Костадинов направи коментар и за това кои са естествените сътрудници на „ Възраждане” в Народното събрание: „ Това са хората, които мислят като нас - в полето на конфликта сред здравия разсъдък и партийната агитация. В избрани моменти нещата, които споделяме, могат да намерят поддръжка и от едната, и от другата страна. В Народното събрание не би следвало да има партийни хрумвания, а положителни и лоши”, посочи той.

Относно новото ръководство той сподели: „ Не виждам причина да го одобрявам, тъй като не виждам никаква разлика сред него и остарялото ръководство. Това държавно управление сега съставлява значително продължение, проекция на кабинета, което беше на власт от началото на май”, разяснява водачът на „ Възраждане”.

За край Костадинов показа и какво му се желае да се случи през 2022 година: „ На българите желая да пожелая да са живи и здрави. На България - най-сетне да бъде свободна и самостоятелна страна. На нас от „ Възраждане” - сили, с цел да продължаваме да се борим в битката. На себе си поисквам най-важното качество в политиката - търпение”, заключи депутатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР