Старт на кампания в социалните медии за популяризиране на местния

...
Старт на кампания в социалните медии за популяризиране на местния
Коментари Харесай

Мария Габриел стартира кампания в подкрепа на културния туризъм

Старт на акция в обществените медии за разпространение на локалния културен туризъм даде през днешния ден българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и спорта Мария Габриел, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

Кампанията е под надпис „ Културата на Европа е покрай вас “ и цели да насърчи жителите да посетят локални туристически дестинации и да се срещнат с тяхното културно и естествено благосъстояние. Това ще способства за съживяването на туризма и локалните стопански системи посредством показване на разнородни туристически артикули, основани на културата и наследството. Кампанията ще включва и фото конкурс в обществените медии, което ще даде опция на хората да споделят усещания от свои визити на културни забележителности наоколо до дома или в друга европейска страна.

" Културният туризъм съставлява 40% от европейския туризъм, а трима от четирима европееца избират къде да почиват или пътуват според от културните забележителности в близост. Секторите на културата и туризма бяха измежду най-тежко засегнатите от рецесията с ковид и е значимо да ги подкрепим. Това лято можем да се насладим на локалното културно и естествено благосъстояние, да съпреживеем локалните културни събития. С акцията, която пускам, желая да насърчим европейските жители да преоткрият хубостта и благосъстоянието на красиви места наоколо до домовете им по сигурен и безвреден метод “, разяснява Мария Габриел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР