Старт на изграждане на нова подзона С в Индустриалния парк

...
Старт на изграждане на нова подзона С в Индустриалния парк
Коментари Харесай

Разширяват Индустриалния парк на Шумен за нови инвеститори

Старт на създаване на нова подзона С в Индустриалния парк на Шумен беше даден в петък с водосвет и разтрошаване на шампанско от изп.директор на Агенцията за вложения Стамен Янев. Върху още 590 дка ще бъдат построени съвършени връзки за 6 млн.лв., с цел да могат бъдещите вложители да получат най-хубави условия за разкриване на нови производства. Средствата са на Индустриалния парк и са комулирани от продажба на други имоти в първата създадена подзона А, сподели шефът на Парка Николай Тончев. Над 75% от нея към този момент са запълнени от 17 компании, а има интерес от предприемачи за по-големи терени.
 Снимка: Цветелина Георгиева  Снимка: Цветелина Георгиева  Снимка: Цветелина Георгиева  Снимка: Цветелина Георгиева
С-зоната ще бъде подготвена до 9 месеца и в нея главните имоти ще бъдат сред 20 и 40 дка. Вече има вложител от Белгия, който е резервирал първите 20 дка в С-района, закупил е и 8 дка в зона А.

„Разширението на Индустриалния парк е инвестиция за бъдещето на Шумен, за младите хора“, сподели кметът Любомир Христов и акцентира, че това е методът шуменци да не напущат града и да се завърнат потърсилите прехранване другаде. Само за 2-3 година са основани 1000 работни места в парка, а в този момент следва откриването на нов цех за произвеждане на табли и колички за сервиране, където ще работят още 300 души, удовлетворен е градоначалникът. Два завода са в развой на градеж, а още пет ще бъдат стартирани до края на годината.

Индустриалният парк, който е взаимно сдружение сред общината/40%/ и компания „Ники БТ“/60%/, завършва последните две години с облага и раздава дял на притежателите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР