Starship ще трябва да направи около 1000 полета до Червената

...
Starship ще трябва да направи около 1000 полета до Червената
Коментари Харесай

Илон Мъск вярва, че можем да колонизираме Марс за 20 години

Starship ще би трябвало да направи към 1000 полета до Червената планета

Милиони тонове запаси и съоръжение са нужни за създаване на населено място на Марс
(снимка: CCO Public Domain)

Илон Мъск разкри в Twitter вижданията си за това какъв брой време и запаси ще би трябвало да вложи човечеството за колонизиране на Марс. Според създателя на SpaceX, развиването на марсианската инфраструктура ще отнеме към 20 години.

Мъск разяснява, че с цел да основат пълноценно населено място на Марс, учените ще би трябвало да доставят милиони тонове запаси и съоръжение на Червената планета, което е съществено предизвикателство.
още по тематиката
Друг проблем, съгласно него, е фактът, че Земята и Марс рядко са близо една до друга – едвам на всеки две години, което значи, че непрекъснатото изстрелване на галактически кораби към Червената планета не е допустимо.

Що се отнася до полетите до Марс за превозване на съоръжение, за това ще са нужни към 1 000 полета на Starship. Между другото, SpaceX към момента не е приключила цялостното създаване на този вид кораби.

Според предварителните оценки, все още на привършване на работата по Starship, полетът на един подобен транспортен съд със 100-150 тона товар ще коства на човечеството към 2 милиона $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР