Старши треньорите на Левски и ЦСКА Станимир Стоилов и Алън

...
Старши треньорите на Левски и ЦСКА Станимир Стоилов и Алън
Коментари Харесай

Стоилов и Пардю: Нека създадем футболен празник и по-добрият да победи

Старши треньорите на Левски и ЦСКА Станимир Стоилов и Алън Пардю се сплотиха към мнението, че финалът за Купата на България би трябвало да съставлява един футболен празник, който да бъде извоюван от по-добрия тим на терена.

На конференцията преди столичното дерби двамата демонстрираха взаимното си почитание.

" Страхотна концепция бе тази конференция. Ние двамата се почитаме, само че желаеме единствено да се приберем на подготвителните бази и да продължим тренировките. Искаме почитателите да покажат спортсменско държание ", съобщи англичанинът.

Треньорът на " сините " показа, че държанието на треньорите има значима роля в дейностите на играчите и почитателите.

" Винаги съм бил за взаимно почитание сред клубовете. Убеден съм, че държанието на играчите зависи от треньорите. Ако убедим играчите да играят с задоволително спортна завист, то и по-трибуните сигналите ще са по-добри. Ние имаме взаимно почитание един към различен. Футболът не е война, дано по-добрият победи ", добави той.

Според Пардю крайният резултат от дуела не би трябвало да въздейства на бъдещето на който и да било от двата треньора.

" И двамата сме отлични треньори, само че някой ще загуби. Който загуби ще се прегрупира и ще приготви отбора си за идващия сезон. Щом стигнеш до край, искаш да си в добра форма. Левски е в добра форма за разлика от нас. Във финала всичко се изравнява. Мисля, че преди първия съдийски сигнал, силите ще са изравнени ", има вяра той.

Станимир Стоилов е убеден в качествата на младите играчи в отбора и има вяра, че те стоят зад бъдещето на Левски.

" Отбор като Левски се построява и е прекомерно нежен. Трябва да мине през сходен мач. Няма какво повече да желаеме с последователите. Футболистите би трябвало да сътворят борба на терена. Успехът ще бъде порена стъпка напред. Големи тимове се раждат в сходни борби. Решил съм младите да играят във финала, поради проекта, който имам за развиване в Левски. Една победа или една загуба не са значими на фона на проекта за развиване на клуба. Не знам дали сме подготвени за продължения и дузпи, само че сме подготвени да играем 90 минути, с цел да зарадваме почитателите. Аз съм я докосвал тази купа. Сега желая и Левски да я допре ", разясни той.

Алън Пардю увери публицистите, че той и футболистите му са наясно със заряда зад дуела.

" Имаме отлични мемоари в шампионата от предходната година. Няма в допълнение напрежение, само че има опция да запишем следващи победи в шампионата. Това е ужасно дерби за града. Има фамилии, разграничени от враждата сред тези два тима. Надявам се и двата тима да останем с 22 индивида на терена и по-добрия да победи ", приключи той.

Сблъсъкът на стадион " Васил Левски " е в неделя (15-и май) от 17:00 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР