Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов изрази мнение по

...
Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов изрази мнение по
Коментари Харесай

Сашо Попов със силни думи за Левски и ЦСКА: Комунизмът свърши!

Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов изрази мнение във връзка с тежкото положение, в което се намират столичните грандове Левски и ЦСКА. Проблемите, които са залегнали и при двата тима са идентични, само че решенията към момента не се виждат. В предаването „ Златният гейм” по DIEMA SPORT 2 Сашо Попов назова някои от аргументите за пропастта сред столица и провинция в спортно отношение.

„ И като играч, и като треньор, едва ли има състезателен функционер, който да има повече дербита от мен. В какъвто и да е спорт. Сигурно имам 120 дербита. Не подчертаваме нищо върху този мач, тъй като ние сме ЦСКА, ние не можем да се фокусираме върху Левски. Обаче предишното, медиите, родителите - това възпламенява, другояче в залата е едно и също, няма нещо допълнително. Има единствено една разлика, че от този мач се интересуват доста хора. Те не идват в залите по една или друга причина, само че се интересуват. Това въпреки всичко е отговорност”, показа Сашо Попов в навечерието на Вечното дерби.

Левски и ЦСКА се изправят във втория кръг на Суперлигата в четвъртък, а мача ще можете да гледате по DIEMA SPORT.

„ Ние сме виновни пред интереса на доста хора. Докато спортното общество, федерация, всички по веригата не схванат, че Левски и ЦСКА заради исторически аргументи, не бъдат в основата на напредъка на българския волейбол, доста положителни неща няма да се случват. Могат да дават пари в провинцията колкото си желаят, само че манталитетът, който се основава в София, в по-големия град, в дербито даже - възпитава по радикално друг метод.”

„ Играчите, които ще донесат шампионска купа в този момент на кой от тези тимове, които имат огромен бюджет са израснали в някои от нашите два клуба - това е истината. Въпреки че е вън от тематиката, за какво нашите два славни клуба, към които се гради 90% от историята на волейбола - мъже и дами - сме в това състояние. Защо провинциалните клубове, които имат по-големи бюджети са привилегировани. Комунизмът, дами и господа, свърши,ние не сме комунистически тим. Не ние и Левски, всички! Защо в провинцията се спортува по-лесно? Защо залата, за какво осветлението е гратис, за какво общините дават пари, а за какво в Левски и ЦСКА не е по този начин? Защо? Има ли една причина? Ние сме в огромния град. Елате, намерете, вижте и тогава давайте ум. Нещата преди 90-та година, в случай че не са били почтени, тъй като са взимали най-хубавите състезатели, само че сме имали триумфи на интернационално равнище, в този момент схемата е тотално разменена, ние сме доста по-зле от тогавашните зле клубове. За нас остава единствено предишното. Но това е сбъркана работа. Ние сме в една доста по-лоша обстановка от нашите противници, към този момент 30 години. Това е работа на федерацията, на страната. Около нас в медийното пространство съм се наслушал на експерти. А ние сме волейболни експерти, ние не разбораме от всичко. Ама дайте въпреки всичко тези дето арзбираме от нещо да ни питат. Ако аз кажа компликациите си, да дам някои решения, други би трябвало да кажат „ Добре”. Ако се назоват точните проблеми и се опитаме да ги решим, мисля, че ще бъдем по-добре”, приключи Сашо Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР