Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов говори пред Дарик

...
Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов говори пред Дарик
Коментари Харесай

Росен Кирилов: Със Славиша Стоянович Левски изглежда по-стабилен и играе добър футбол

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов приказва пред " Дарик " радио преди утрешния дуел с Левски.

Мачът от осмия кръг в Първа лига е от 20 часа и ще се играе на " Герена ".

Наставникът показа, че равенството, което " тигрите измъкнаха от " сините " през предишния сезон от дълго време е забравено, а и тимът играе друг футбол под управлението на Славиша Стоянович и няма по какъв начин да има съпоставения.

 Витоша (Бистрица) и Ботев (Враца) не се победиха, Валери Божинов се завърна в родния футбол с гол
Валери Божинов се завърна в Първа лига със жанр, Витоша и Ботев (Вр) не се победиха

Двубоят приключи 1:1

Как успяхте да внушите на играчите, че всеки мач може да бъде извоюван и каква е повода за постигнатите триумфи през началните 8 кръга?

- Просто играчите, които останаха от предходната година понатрупаха опит, множеството не бяха играли в Първа лига. Тази година играят с повече самочувствие. Също по този начин привлякохме нови играчи, както млади недооценени, по този начин и опитни. Опитваме се да променим някои елементи от играта, в действителност нещата са сложни.

След 24 часа играете с Левски. С каква настройка ще подходи Витоша Бистрица?

- Основната ни цел е да се представим добре, както го направихме против ЦСКА и Лудогорец. Въпреки че загубихме, играхме добре. В петък задачата е да играем добър футбол, да се представим добре и естествено в случай че можем да спечелим точки.

Преди утрешния дуел имате ли кадрови проблеми?

- Да, към момента не е излекувана травмата на Стефан Христов. Той ще е на разположение след седмица или 10 дни.

Споменахте за точки, а предходната година Витоша измъкна героичен точка от Левски. Смятате ли, че този дуел може да се отрази на идния конфликт през утрешния ден?

- Не, не мисля. Този дуел от предходната година, в който спечелихме точка е от дълго време пропуснат, тъй че този мач с Левски е напълно нов и различен. Освен това, той ще е на " Георги Аспарухов ", а не на националния стадион. Левски сега е в добра форма, макар че изгубиха последния си дуел против Локомотив Пловдив, само че със Славиша Стоянович тимът наподобява по-стабилен и играе добър футбол.

 Луан Виана дебютира за Левски против Витоша (Бистрица)
Виана дебютира за Левски против Витоша

Отсъствието на Хали Тиам отваря място за бразилеца

През кариерата си като футболист сте минали през ЦСКА, има ли по-сантиментални усеща, когато се изправяте против Левски, въпреки и като треньор?

- Не, няма място за сантименти. Професията не разрешава и няма. Срещу ЦСКА също излязохме с упоритостта да се представим добре и да спечелим даже. Утре против Левски ще е безусловно същото, бих се радвал в случай че вземем нещо.

Когато ви показаха като новия старши треньор на Витоша Бистрица казахте, че желаете да измененията мисленето на играчите си. Успяхте ли да го извършите и това ли е разковничето за положителните игри, които съпътстваха началото на сезона?

- Комплексни са си нещата, както споделих. Опитваме се да променим мисленето и да вдъхнем повече религия, че те могат и имат благоприятни условия не по-малки от останалите играчи в другите тимове. Донякъде съумяваме, само че имаме още доста работа. Ще бъда удовлетворен, в случай че пристигна интервал, в който създадем поредност от 3-4 победи, тогава ще бъда благополучен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР