Старши треньорът на Витес Леонид Слуцкий даде интервю за “Спорт-Експрес”.

...
Старши треньорът на Витес Леонид Слуцкий даде интервю за “Спорт-Експрес”.
Коментари Харесай

Слуцкий: Никога не бих водил Спартак , а за Челси ми е рано

Старши треньорът на Витес Леонид Слуцкий даде изявление за “Спорт-Експрес”. В него той призна, че на този стадий няма вид да се завърне в Русия и разяснява слуховете, които го свързваха с Челси поради другарските му връзки с Роман Абрамович.

“Много хора се чудят за какво толкоз доста ми харесва във Витес. Трудно е да го обясня, само че в действителност ми е забавно. Това е друга страна, с други разбирания, обичаи и история. Всичко е друго от Русия. Не споделям дали е по-добре или по-зле. Аз ще преследвам фантазията си да направя кариера в Европа. Затова на този стадий не бих приел оферта от нито един съветски клуб. А по отношение на това дали бих работил в миналото в Спартак, по-скоро не. Аз не съм краен, а и не съм легенда на ЦСКА (Москва) като Игор Акинфеев. Но за настоящето потомство почитатели на Спартак аз съм представител на ЦСКА и даже хипотетично ми се коства невероятно да получа оферта от този клуб”, прям беше Слуцкий.

“Това за Челси са измислици на медиите. Журналистите постоянно търсят лесния път: щом се познавам с Абрамович, значи автоматизирано съм в листата с претенденти за нов управител на Челси. Но с цел да водиш подобен тим, би трябвало да имаш солидна биография зад тила си. Тук не става дума за персонални връзки. В момента нямам нужната визитка, с цел да съставлявам интерес за клуб от ранга на Челси. За да стане това допустимо, първо би трябвало да повеждам тим на съществено равнище и да реализира избрани резултати. Случаят с Франк Лампард е друг, тъй като той е легенда на Челси”, изясни Слуцкий.

“В Западна Европа има ясна последователност. Ако с клуб от Чемпиъншип спечелиш промоция за Висшата лига и там се представиш добре, това ти носи позитивна известност. Рядко има изненадващи назначения. Няма по какъв начин аз да отида от Витес в Челси, първо би трябвало да се сдобия с различен статус”, добави съветският експерт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР