Старши треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев, коментира загубата от

...
Старши треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев, коментира загубата от
Коментари Харесай

Стамен Белчев: ЦСКА няма от какво да се срамува

Старши треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев, разяснява загубата от Клуж с 0:2. Белчев съобщи, че отборът му няма от какво да се срами от представянето си против първенеца на Румъния.

„ Според мен се получи един равносилен мач. Миг нехайство и загуба на централизация при статичното състояние при първия гол. Там знаехме, че тимът на съперника има положителни реализатори и това им е мощна страна. След това тимът загуби организацията си на игра, разкъсахме се на моменти и рискувахме. Трябваше, с цел да се върнем в мача. До първия им гол стояхме добре. След първото им попадение не се случиха концепциите ни да играем по фланговете към вратата на съперника”, стартира Белчев.

„ Мисля, че до последно се опитвахме да имаме обстановки и ни трябваше един гол, с цел да се върнем в мача. За страдание, не се получи. Неприятно е да загубиш при започване на акцията, само че не би трябвало да се отразява. Трябва да мислим за идващия мач след три дни. Мислим мач за мач'', довери на медиите хасковският експерт.

„ В по-голяма част от мача Клуж игра това, което чакахме. Знаехме, че тимът на Клуж има положителни футболисти, които се справяха добре на моменти. На моменти и ние с нашите центрирания ги улеснихме, за жалост. Мисля, че се представихме почтено и през по-голямата част от мача няма по какъв начин да се срамим. Поуката, която би трябвало да изкараме е, че след края на мача не би трябвало да съжаляваме за пропуснатите възможности”, счита той.

„ За мен особено никой няма титулярно място в състава, което да е несъмнено. Всеки, който покаже качества, както и моментното положение, играе. Винаги може да има разбърквания. Важно е играчите да са наясно, че когато получат късмет, би трябвало да се възползват и да бъдат потребни за тима. Рома е любимец в групата. Другите три тима няма огромна разлика сред тях. За нас всяка точка е значима. Тези мачове се явяват бонус за нас и ние няма да се откажем в нито един мач да играем за точки. Ще се борим за тях'', заявява Стамен Белчев.

„ Санкаре беше неудовлетворен, че е сменен... Нормално. Няма състезател, който като го заменят да е удовлетворен. Той изрази страст, само че всичко е обикновено. Преди мача усетих малко превъзбуда в играчите и ги успокоих. Казах им, че е мач като мач и би трябвало да има баланс сред страсти и предпочитание, и не би трябвало да се поддаваме на първото. Най-важното беше да имаме дисциплинираност. До първия гол я имаше, само че по-късно не. След това те желаеха да върнат гола и да завоюват мача. „ Прегаряне” не би трябвало да има, тъй като когато човек е пренавит няма по какъв начин да покаже 100%. Трябва да си създадем изводите и да ги одобряваме по еднакъв метод, без значение дали побеждаваме или не, както и да демонстрираме постоянство'', добави още наставникът на ''армейците''.

„ Благодаря на почитателите за поддръжката от самото начало. Мисля, че футболистите се раздадоха, само че би трябвало да продължим по най-хубавия метод занапред”, приключи Белчев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР