Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич коментира актуални теми около

...
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич коментира актуални теми около
Коментари Харесай

Саша Илич: Има горчилка от изпуснатата титла, близо и все пак толкова далеч...

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич разяснява настоящи тематики към " алените " в родната си Сърбия. Специалистът не скри, че е отчаян от изпуснатата купа, само че има вяра в положителните дни за тима.
 Бисмарк Чарлс с нова травма
Бисмарк Чарлс с нова травма

Все още не е ясно каква е тя

" Със сигурност има горчилка, когато изпуснеш купата за една точка. Толкова близо и въпреки всичко толкоз надалеч. ЦСКА и Левски са като Цървена звезда и Партизан тук. Мисля, че изиграхме добър сезон. Наред с положителните резултати считам, че най-голямото ни преимущество е, че си върнахме почитателите. От тази позиция беше извънреден сезон, макар че не спечелихме титли. Първите четири месеца играхме пред празни трибуни, тъй като почитателите имаха проблем с управлението. Футболистите върнаха публиката с готовност и положителни резултати. Надявам се, че с поддръжката на почитателите ще бъдем още по-добри през идващия сезон ", стартира Илич пред " Meridian Sport ".

" Има персонално страдание, когато виждам тази дузпа, която Турицов пропусна и ни струваше купата. Това се случва във футбола. Не можем да върнем времето обратно. Лудогорец стана първенец, само че ние доказахме, че можем да сме покрай тях и ще се опитаме да ги изпреварим. В някои мачове имахме шанс, само че с играта си не заслужавахме да ги спечелим. Понякога вратарят ни " изваждаше ". Изиграхме три мача с Лудогорец - загубихме два и един завършихме наедно, само че съм доста удовлетворен от метода, по който го изиграхме. Това е доста значимо за мен и ми основава усещането, че през идващия сезон ще бъдем по-близо то тях ", продължи наставникът на " алените ".

" Щом един тим е първенец толкоз дълго, е мъчно да го свалиш. Лудогорец е най-хубавият тим в България, има най-хубавите играчи, непрекъснато играе в Европа, това им оказва помощ доста. Трудно е, само че не и невероятно. "

" Лазар Туфегджич пристигна, когато и ние дойдохме. Той е фантастично момче и футболист. Имаше потребност от интервал на акомодация, защото това е първият му чуждестранен тим. Мисля, че той може повече и чакам да даде още повече от опциите си през идващия сезон ", сподели сръбският футболист по адрес на своя съотечественик.

" ЦСКА като клуб постоянно би трябвало да се бори за върха. Никой не ни сложи ултиматум, когато дойдохме. Преминавахме от мач на мач. В предходни години разликата беше доста по-голяма в таблицата по отношение на Лудогорец. Тази година до последния кръг не се знаеше кой ще е първенец. Направихме това с добра атмосфера измежду играчите, упорити тренировки, давайки всичко от себе си ", добави експертът.

" С сходно качество е. Според мен субективно нашата Суперлига е минимално по-качествена може би. Предимството на България е положителната инфраструктура и полета ", разяснява той от отношение на разликите сред шампионатите в България и Сърбия.

" Иван Иванов, Иван Бандаловски и Валери Божинов доста ми помогнаха. Те са най-вече мои някогашни съотборници, с които подкрепям контакт. Имах приказен сезон в Партизан с тях. Те са страхотни момчета, които са ми били разполагаем от самото начало, чуваме се и се виждаме постоянно, тъй че за мен значи доста, че са там ", съобщи Саша Илич за акомодацията си в България.

" Свикнах с непрекъснато напрежение, изключително като играх за Партизан. ЦСКА е подобен клуб. Там почитателите признават единствено титли, трофеи, победи в огромни мачове. И там съм непрекъснато уплашен ", показа още той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР