Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов изрази задоволството си от

...
Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов изрази задоволството си от
Коментари Харесай

Александър Попов: За нас серията започва отначало

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов изрази задоволството си от обстоятелството, че " алените " ще одобряват в София Нефтохимик 2010 в третия мач от финалната серия. Както BGvolleyball.com първи ви заяви, дуелът ще е на 23 април, понеделник, от 18:30 в зала " Христо Ботев “ . Ако ЦСКА победи, четвъртият дуел ще е на идващия ден. Бургазлии водят в серията с 2:0 победи.

" В първите два мача не ни доближи малко убеденост, малко майсторство, щипка шанс. Бяхме близо няколко гейма до явния любимец в шампионата, обрисуван по този начин от всички медии. За жал, не успяхме там да свършим работата, за която отидохме. Радвам се, че серията се връща в София, тъй като имаше огромна опция като предходната година да бъде отвън София. Прояви се здравомислие и от двете страни. Федерацията този път беше правилният посредник и ще играем в София.

Серията за нас стартира изначало. Дали ще имаме сили, не съм пророк, не мога да предричам. Готвим се с нужното старание. Надявам се състезателите да имат убеденост, че спортът е на дни. Надявам се нашите дни да бъдат понеделник и вторник, 23 и 24 април ", сподели Попов. Той приказва през днешния ден пред медиите след представянето на автобиографичната книга на Аспарух Никодимов " С ЦСКА в сърцето ". Както е известно, Александър Попов е шурей на именития някогашен футболист и треньор на " алените ".

" Хубаво се случи при нас, тъй като след доста години без спонсори и самоиздръжка, най-сетне намерихме подобен човек като Мариан Колев, който в действителност е цесекар. Тук няма двуличие, той и цялата му фамилия в действителност са от ЦСКА. Ние не го усещаме като спонсор, а като един от нас. Откакто той влезе в клуба, нашите спортни триумфи са налице. Спортът не е обувен цех - инвестираш и почваш да вадиш продукция. В спорта има доста нюанси, които някой път не са подвластни даже на парите. Хубавото при нас е, че доста бързо се върнахме на правия път, което, уповавам се, се прави оценка от всички. За бъдещето, дано да изчакаме.

В момента сме съсредоточени върху мачовете от финалната серия. Казах на момчетата, че финали се печелят, когато се играят. Преди години бяхме доста покрай европейски край. Тогава помня, че на анализа след загубата ни от ЗАКСА, която ни костваше край на европейски шампионат, си казахме, че единственият метод да спечелим тези мачове е да ги играем. Да ги играем всяка година, с цел да се научим по какъв начин да ги играем. Сега, с цел да станем за 31-и път първенци, би трябвало да играем финали. Това е единственият индикатор за триумф. Кога ще станем за следващ път първенци, зависи от нас. Важното е да играем финали, тази година играем, уповавам се и идната да е по този начин ", разяснява треньорът на ЦСКА.

" Лично на нашата подготовка за третия мач отлагането с 4 дни няма да ни повлия, уповавам се и на противника. Проблемът със залите в София е налице. Той не е проблем на ЦСКА, а и на Левски, Славия, на всички клубове, които имат волейболни тимове. Напрежението ескалира, тъй като София не разполага с сходни уреди. Рано или късно това би трябвало да се реши, тъй като сме в неравностойно състояние с съперниците ни от провинцията. Успехите на провинциалните тимове не са инцидентни, тъй като общините застават зад клубовете си. Ние нямаме такава поддръжка и чакаме да намерим пари да си построим зала, което в днешно време е доста комплицирано.

А що се касае до подготовката, ние сме експерти. Дали ще се готвим четири дни по-малко или повече, дали ще играем три мача подред, не е толкоз значимо. Важни са духът, желанието, опциите. Мисля, че нашите момчета имат благоприятни условия. В сложна обстановка сме. Надявам се излезем от нея ", приключи Александър Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР