Старши треньорът на Царско село Велислав Вуцов поздрави Дунав за

...
Старши треньорът на Царско село Велислав Вуцов поздрави Дунав за
Коментари Харесай

Вили Вуцов със здрава атака към този смел човек съдията

Старши треньорът на Царско село Велислав Вуцов поздрави Дунав за успеха с 2:1 над неговия отбор в баража за място в Първа лига, само че пък избухна съществено, когато стартира да разисква представянето на основния арбитър Николай Йорданов. Вуцов иронично назова арбитъра „ самоуверен човек” и съобщи, че е трябвало да изгони не един, а двама играчи на „ драконите”.

„ Явно, че на всички места сме се пропукали, щом допуснахме съперникът да ни поведе с 2 гола. Казах на момчетата, че аз ще нося отговорността и виновността, в случай че се провалим. Не мога да ги укори момчетата в липса на усърдие. Мисля, че всички с доста дребни изключения имаха прекалено огромно желание”, разяснява Вуцов пред DIEMA SPORT.

„ Допуснахме неточности, за каквито цяла седмица говорихме. Това демонстрира, че сме „ зелени”. Знаем какъв брой рисков състезател е Карагарен, знаехме,че в никакъв случай няма да шуира с левия крайник. Казахме, че не би трябвало да се „ изхвърляме” против него, а тъкмо по този начин стана първият гол. Не знам кой беше нашият футболист, само че много наивно работи. Вторият гол - още веднъж доста обикновена самостоятелна неточност в средата на терена. Говорихме си, че би трябвало там да играем бързо. Ние в обстановката играхме хем постепенно, хем неопределено. "

„ Опитахме се да се върнем в мача. Донякъде успяхме. Може би силичките ни са още нежни. Плод на доста неща е това, че не успяхме. Дунав, като теглим чертата, справедливо победи и остава в Първа лига.”

„ Много са минусите, ще ги гледаме и разясняваме. Сега коритото към този момент е обърнато. Последен мач е, няма смисъл да се връщаме и да упрекваме който и да е. Факт е, че през днешния ден не вкарахме много положителни, много преференциални обстановки. Още в първите минути от статично състояние ударихме греда, в случай че беше влезнало, щеше стане мачът различен. Бяхме готови. Стратегията да надхитрим, да надлъжем тима на Дунав не беше неприятна. Не се получи. Казах на момчетата, че подготовката, концетрацията, мобилизацията и мисленето ни, в случай че за момент го нарушим, може да ни донесе неприятен резултат. Така и стана, за жал.”

Вуцов изрично отхвърли да дава отзиви за метода, по който Царско село напролет профука стабилен задатък на върха в класирането на Втора лига и по този начин изпусна опцията да завоюва директна промоция.

„ Не е правилно да върша разбори, аз съм от 3 седмици тук. Говорих със притежателя, че трябваше да печеля оставащите два мача (от шампионата във Втора лига – б.р.) и да излезем на бараж. Падна ни се допустимо най-неудобният противник или най-малко този, който аз минимум желаех. Анализ ще създадем с хората, които са в управата, със притежателя, с хората от треньорския щаб.. Не е време за обвинявания. Вярно, че тимът имаше 7-8 точки преднина на първото място, само че не съумя да завоюва промоцията. Сигурно грешките са много, не една и две. Не е редно да разясня точн аз.”

„ Следя всичко, което се случва в българския футбол. Днешният мач не желая да го акцентирам като причина, само че имаше през седмицата някаква декларация за феърплей (от фенклуба на Дунав – б.р.). За какъв феърплей приказваме, когато в последните 2 мача на Дунав вратарят трябваше да получи червен картон в 90-ата минута и да не играе тук? Такива са разпоредбите на Дисциплинарната комисия, доколкото ги знам - 1 червен картон значи наказване за най-малко 1 мач, при втори към този момент е най-малко 2 мача. "

„ Да не приказваме за през днешния ден. Този самоуверен арбитър, който е доста самоуверен човек… Защо смениха техния десен бранител Попадийн (в 56-ата минута – б.р.)? Защото трябваше да бъде изпъден. Този червен картон беше пратен от небето,само реферът не го видя. Преди нашия гол трябваше да има втори жълт картон за централния защитник (Петър Патев – б.р.). Явно този човек има някакви неща против мен или Царско село, дано му тежат на съвестта. Не знам дали е на персонална основа, питайте го него. Преди време ми изяде един край с Ботев Пловдив. Тогава му споделих много неща. Значи може да свири дузпа и да тича 40 метра, там беше безапелационен, само че през днешния ден не можа да вдигне втори жълт картон. Смятате ли, че Попадийн едва игра, че да бъде заменен?! Не знам дали на следващия ден ще се напише даже ред по този въпрос.”

„ Ако притежателят държи да остана, ще го направя. Ако по този начин стане, подсигурявам, че Царско село ще има ясна тактика, с ясна тенденция. От това, което приказваме през последните 4-5 дни, упоритостите ще бъдат в пъти повече от в този момент. Аз, като обещая нещо, го извършвам. Винаги. Ако ни съвпаднат упоритостите, тимът на Царско село ще има различен образ и други резултати. Като игра през днешния ден, моят тим е надалеч от това, което желая да съставлява. Не сме подготвени по принцип и това ме принуди да имаме една тактика, която не е по мой усет. Тя не беше неприятна, само че си пролича, че сме още много „ зелени”. Умният човек се учи от загубите. Глупакът ги приема с огорчение, потапя се в тях и става по-неорганизиран”, сподели още Вуцов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР