Старши треньорът на Тони Дечев остана доволен от характера, който

...
Старши треньорът на Тони Дечев остана доволен от характера, който
Коментари Харесай

Тони Дечев: Доволен съм от характера в края

Старши треньорът на Тони Дечев остана удовлетворен от характера, който демонстрираха неговите баскетболисти при сложната победа с 83:78 над Черноморец в дуел от шестия кръг на НБЛ. Срещата вървеше равностойно, като ботевградчани изтръгнаха триумфа със мощен заключителен взлом.

" Доволен съм от успеха и от характера в края. В един миг губехме с 5 точки, само че имаше задоволително време до края на мача. Момчетата съумяха да се съберат и някои от нещата, върху които работим съвсем цяла седмица, да ги създадем и малко по-твърдо да изиграем няколко отбрани. Имахме опция да създадем и фаулове и по този начин успяхме да извадим мача.

Не бих споделил, че сме играли доста добра отбрана, само че ограничихме отбора на Черноморец, който вкарва приблизително по 88 точки, на 78, което е добре. Не можахме тъкмо всичко, което имахме като проект за мача, да осъществим в отбрана и по тази причина се получаваха тези амплитуди. От неприятна отбрана получавахме кошове, които не би трябвало, тъй като сме го упражнявали това и знаем по какъв начин ще го вършат, просто не реагираме съответно. След това губим фокус в нахлуване. Изиграхме няколко неприятни набези в третата част. През първите две беше нещо обикновено, тъй като влизахме в мача. През втората четвърт играхме доста добре, направихме 10 точки разлика. Всичко вървеше под надзор, само че в третата част мисля, че не излязохме с оптималната централизация, която би трябвало.

Дали подценихме мача - нямам доверие. Просто отборът на Бургас продължи да играе това, което в първото полувреме не му се отдаваше. През второто вкараха малко повече тройки от това, което е техният жанр на игра. Ние се стремяхме да го направляваме, само че за жалост в дълги интервали не можахме ”, сподели Дечев.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР