Старши-треньорът на столичния гранд ЦСКА Милош Крушчич даде виртуална пресконференция

...
Старши-треньорът на столичния гранд ЦСКА Милош Крушчич даде виртуална пресконференция
Коментари Харесай

Милош Крушчич: Играчите на ЦСКА доказаха, че са хванали какво искам от тях

Старши-треньорът на столичния гранд ЦСКА Милош Крушчич даде виртуална конференция преди дуела на " армейците " против Локомотив (Пловдив) в неделя. сръбският експерт разгласи, че има вяра на Али Соу и се надява той скоро да излезе от дупката, в която е попаднал. Крушчич похвали противника, само че посочи, че това е значим мач за " алените ".

" Труден противник, не е инцидентно мястото му. Локомотив Пловдив имат характерен жанр. Физически преобладават. Техният жанр е основан на дуели, на битката, на пресата, на спечелването на първа и втора топка. Но ние няма да сменяме нашия модел на игра. В последните мачове, играчите потвърдиха, че са хванали какво желая от тях. Очаква ни забавен мач. Днес ще преценим в какво положение са футболистите. Няма травми за момента. Всички са здрави ", стартира Крушчич.

" След десетата минута против Левски, Локо Пловдив играха доста атресивно. Това е повода да завоюват, освен този мач, а и други дуели. Това техният жанр. Работихме и през вчерашния ден върху това. Важното е ние да им противодействаме и да сме подготвени. Във футбола не всичко е закономерно, само че най-после всичко си е закономерно. Но всичко се балансира. Най-важното за мен е да играем добре, да се получават обстановките, които работим на тренировки. Играта в отбранителен и нападателен проект, връзката сред тези два съставния елемент ", разгласи Крушчич.

" Али Соу мисля, че е във краткотрайна дупка. Ще излезе от нея. Не знам кое ще е най-хубавото за Али Соу. Никой не знае ", добави той.

" За нас всеки мач е най-съществен. С Витоша, с Ботев Пловдив, на следващия ден също. Много се промени от нашия финален мач в Пловдив. Тогава бяхме надалеч от Левски и Локо Пловдив. Тогава споделиха, че ще се борим до края и няма да се предаваме. На верния път сме. Футболистите са най-заслужилите за това. Остават още 5 мача, няма да се реши нищо. Може с победа да ни даде психическа убеденост, още от играчите ни да схванат, че това, което вършим е вярно. Успехът ще е спомагателен тласък, ще имаме повече домашен мачове в плейофите също. Но мачът с Локо Пловдив няма да реши шампионата ", сподели наставникът на " армейците ".

" Локомотив играе с трима бранителя, тяхната система е мното атакуваща. Те имат два нападателя, човек зад тях. Карагарен и Томашевич също са много атакуващи. Плюс двата в средата центъра са много нападателни. Казвам още веднъж - Локо не е инцидентно на мястото, на което се намира. Ние можем да спечелим на следващия ден, да покажем добра и мъжка игра ", разгласи той.

" Смятам, че няма да има доста изненади от тяхна страна. Те не са сменяли доста футболисти. Имат равностойни заместници. От тяхна страна - мъчно ще ни изненадат, най-вече ние да изненадаме тях, зависи по какъв начин се усещат футболистите. Възможни са ротации, не тъй като някой е играл едва. Доволен съм от всички. Имаме много играчи, които могат да отговорят, в случай че някой състезател отпадне в състава. Търсим прохлада ", добави Крушчич.

" В дерби мачове като този, несъмнено, че ще играем тактически мъдро, ще преценим мощните страни на противника. Но няма да играем отбранително. Все отново играем вкъщи, пред нашите почитатели. Да, в Пловдив тактиката бе да бъдем по-назад през първото полувреме. Но през второто вдигнахме оборотите. Играхме доста атакуващ футбол ", съобщи треньорът на " алените ".

" Томи Юрич не влезе, тъй като почувства болежка два дни преди Ботев ", разкри Крушчич. " За Локо Пловдив няма да трансформирам доста, единствено дребни тактически елементи ", добави той.

" Дай Боже, ние и Локо да се срещнем на 1 юли. Разбира се, това е тяхната цел. Вчера беше лека подготовка, тактическа ", съобщи експертът.

" Има прохлада в тима, повече в сравнение с преди мача с Витоша (Бистрица). Работата ни се вижда в играта на тима. Те имат леко предимство, тъй като имаха ден повече отмора ", сподели Крушчич. " Ако получим дузпи, ще видите кой ще бие ", добави той.

" Аз съм под напън непрекъснато. Но без напън мъчно ще стане. Това е нещо обикновено, с което би трябвало да се оправи. За всеки треньор е нужно време, с цел да можеш да предадеш своите хрумвания на играчите. Нужно е несъмнено време. Когато един треньор го има, това е хубаво. Когато имаш резултати се получава и по-голяма убеденост. Рано или късно, триумфите ще дойдат ", съобщи още той.

" Да, против Локо Пловдив е значимо да продължим със мощната си игра. Трябва да използваме обстановките, които ще създадем. И да използваме мощните ни съставни елементи ", сподели Крушчич.

" Не желая да разясня вероятни попълнения в клуба. Сега съм концентрирал оптимално към мачове, тренировки, разбори. Имаме доста мачове в малко време ", добави той.

" Надявам се и шансът да е с нас. Но не желая нашата игра да се базира единствено на шанс. Късметът постоянно се заслужава ", съобщи още той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР