Старши треньорът на Стефано Пиоли изрази желание във футбола да

...
Старши треньорът на Стефано Пиоли изрази желание във футбола да
Коментари Харесай

Пиоли предложи правила от баскетбола във футбола

Старши треньорът на Стефано Пиоли изрази предпочитание във футбола да се вкарат две правила от баскетбола. Това стана ясно след среща сред наставника и треньора на баскетболния Виртус Болоня Серджо Скариоло.
„ Бих желал да поддържам връзка повече с играчите по време на мача и персонално бих въвел тайм-аут във футбола “, сподели Пиоли. За този вид спиране на игра се приказва от години, а то се получава по натурален път през горещите летни месеци, когато някои съдии прекъсват мачовете на 25-ата минута, с цел да може играчите да се освежат и пият вода. Тези спирания по принцип се употребяват от треньорите за бързи инструкции.
„ В подобен случай бих могъл да дам по-точни и съответни указания на играчите. На полувремето се опитваме да комбинираме всичко това технико-тактически препоръки, мотивация и отмора “, сподели Пиоли.
Той добави, че тай-аут не е единственото нещо, което би взаимствал от баскетбола. „ Бих се застъпил за някакъв тип надзор на чистото игрово време. Нямам визия по какъв начин би трябвало да се случи, само че сега се губи прекалено много време за спирания “, сподели Пиоли.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР