Старши треньорът на Славия Хосе Мари Бакеро даде пресконференция след

...
Старши треньорът на Славия Хосе Мари Бакеро даде пресконференция след
Коментари Харесай

Бакеро: Смятам, че работя добре

Старши треньорът на Славия Хосе Мари Бакеро даде конференция след слабата серия от мачове и преди гостуването на Ботев Пловдив от осмия кръг на efbet Лига. Двубоят сред „ жълто-черни “ и „ бели “ е на следващия ден, 1 септември от 21:30ч.

„ Когато пристигнах тук, знаеш, че ще е едно предизвикателство за мен, само че не знаех, че ще е толкоз мъчно и ще имаме такива резултати първоначално. Разбирам, че почитателите не са очаровани от тези резултати и са ядосани, това е обикновено. Ще продължим да работим и имаме вяра, че нещата ще се трансформират. Радвам се, че играем в петък, тъй като когато играем в понеделник, играчите гледат класирането и не се концентрират в идния мач. В последните три мача, които изиграхме, първият удар към вратата ни беше гол и считам, че това въздейства доста неприятно ментално на играчите. Продължавам да имам вяра в тима, работим добре, само че би трябвало да трансформираме тази отрицателна част в положителна. Говорих с играчите и на следващия ден ще покажем, че можем да се борим “, стартира Бекеро.

„ Тази седмица не съм приказвал с Венцеслав Стефанов. Говорих с него, когато дойдох, както и по-миналата седмица. Той също е отчаян, само че няма значение какво си приказваме, а какво вършим на терена. Знам за какво пристигнах в Славия, това е огромно предизвикателство, най-старият клуб в България, който играе най-вече с български играчи, много млади. Това е действителността. Отборът има по-високо равнище от това, което демонстрираме на терена. Характерът ми е на победител, само че когато губиш, губиш, губиш, си даваш сметка, че това е доста мъчно и това е нещо, което би трябвало да счупим “, продължи испанският експерт.

„ Когато загубиш, е елементарно да приказваш британски, каталунски, баски. Този въпрос (б.р. – на какъв език въври връзката с футболистите) не е оправдателен към мен, тъй като е елементарно да го зададете, когато сме натрупали загуби. Играчите знаят идеално какво желая за всяка позиция. Говорим си самостоятелно и целия тим от първия ден до през днешния ден и постоянно ще бъде по този начин, до момента в който съм тук “, съобщи треньорът на „ белите “.

„ Нормално е, когато губим, да мисля за промени на системата. Всеки стартира да мисли, че схемата и играчите не са верни, само че ние решаваме това. Моят фокус е върху тренировките, с цел да пренесем това, което упражняваме и на терена. Нормално е моето виждане за играта да е друго. Моята работа е да накарам играчите да схванат какво желая от тях. Във всеки мачове сме имали моменти, в които показвахме доста добър футбол, както и не толкоз добър. Затова мачовете са по 90 минути. Няма значение дали водим, или изоставаме, нещата са идентични и опитваме да демонстрираме добър футбол, ще продължим да работим. Работа, работа, работя “, безапелационен бе той.

„ Нормално е когато нещата не вървят, почитателите да са недоволни, както и президентът. Смятам, че работя добре и до момента в който мога да работя добре и играчите схващат какво желая, ще продължа да работя. Вярвам в работа си и играчите си. Когато спечелим 4 следващи мача, ще ме питат дали ще възобновя договорите си. Разбирам въпросите. Всеки ден е една опция “, приключи Хосе Мари Бакеро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР