Старши треньорът на Септември София Милен Радуканов похвали своите момчета

...
Старши треньорът на Септември София Милен Радуканов похвали своите момчета
Коментари Харесай

Радуканов: Ще дадем битка на ЦСКА 1948

Старши треньорът на Септември София Милен Радуканов похвали своите момчета за сложната победа с 4:2 над Хебър в 8-ия кръг на Втора лига . Макар наставникът да видя някои остарели недостатъци в своя отбор, той остана удовлетворен от обстоятелството, че към този момент проличава явен игрови жанр и даде обещание в идващия кръг играчите му да дадат сериозна борба на другия непогрешим отбор дотук и водач в класирането – ЦСКА 1948.

Двата тима оглавяват класирането с по 21 точки, като дотук прегазиха всичко по пътя си.

„ Характерът на футболистите, желанието, работата – това беше ключът. Днес се навършват 3 месеца от началото на общата ни работа. Най-важното е темперамент, екипен дух, позитивна страсти и атмосфера. Имаме цел, имаме построен жанр какво би трябвало да вършим. Важното е, че те се пробват да извършват. Виждате, два пъти ни повеждаха, само че ние продължавахме да играем. Най-важното е позитивното мислене на отбора”, съобщи Радуканов пред DIEMA SPORT.

„ Имахме информация, че те ще играят 4-4-2, по тази причина и заложихме на Стилиян Николов. В дадени моменти той ставаше трети бранител и играехме 3-4-3 или 4-1-4-1. Радвам се, че се получи. Допуснахме доста самостоятелни неточности. Получава се съществено напрежение при нас при започване на полувремената, уповавам се футболистите да го преодолеят, тъй като демонстрират, че имат качества. Те би трябвало да дават най-хубавото от себе си и нещата ще се получават.”

„ Липсва ни успокоение, тъй като и те като мен желаят да печелят всеки мач. Нормално е да има напрежение. Радващо е, че в хода на мача се отърсиха от него и показахме какво желаеме да вършим. Видях доста хубави неща, това е методът. Вече 7-и мач работим по този начин, опитваме да играем атакуващо, да градим, да имаме концепция и жанр. Далече сме доста от това, което би трябвало да се случва, в никакъв случай няма да стане съвършено, само че е хубаво, че се вижда някакъв план.”

„ Пак допуснахме някои неточности, за които говорихме през седмицата. Гледаме нашия мач, гледаме съперниците, проучваме, демонстрираме – това е методът. Работим и приказваме, упражняваме някои неща. Футболистите възприемат, концентрират се и се надявам да имат вяра. Опитваме се да ги убедим, че това е за тяхно положително. Вече в 7 мача имаме 7 победи.”

„ Срещата против лидера в класирането, един отбор, сложил си задача да влезе в efbet Лига… Аз неслучайно споделям, че против който и да играем – дали от върха, дали от дъното на класирането -, демонстрираме почитание и почит към всеки. Даваме нужното почитание, само че ще дадем и нужната борба, с цел да спечелим мача”, приключи Радуканов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР