Старши треньорът на Сент Етиен Жан-Луи Гасе ще напусне тима,

...
Старши треньорът на Сент Етиен Жан-Луи Гасе ще напусне тима,
Коментари Харесай

Сент Етиен остана без треньор

Старши треньорът на Сент Етиен Жан-Луи Гасе ще напусне отбора, откакто съгласно информации е имал несъгласия с Борда на шефовете макар класирането за Лига Европа, разгласи самият той. 65-годишният Гасе е отпред на тима от декември 2017 и изведе Сент Етиен до четвъртото място в Лига 1 през сегашния сезон.

Въпреки че обезпечи първото класиране за евротурнирите на отбора от 2017 насам, съгласно френския всекидневник Л‘Екип наставникът е имал различия с Борда на шефовете по отношение на финансите, които ще бъдат отделени за прехвърляния през лятото. „ Дойдох тук, с цел да извърша своите цели и считам, че дружно с Гислен (Принто, асистент треньора) ние върнахме Сент Етиен назад там, където му е мястото “, показа той.

Гасе добави, че би желал да види дясната си ръка в клуба Принто на треньорското кормило на клуба. „ Не мога да предпочитам, само че той има огромно преимущество. Той към този момент е бил треньор в Лига 1, има опит и познава чудесно отбора “, приключи Гасе. По-рано в кариерата си Гасе бе втори избор след Лоран Блан за селекционер на Франция, откакто изведе Бордо до шампионската купа и четвъртфиналите в Шампионска лига.

Наставникът на Анже Стефан Мулен пък ще се трансформира в най-дълго управлявалия тим в Лига 1 треньор, откакто преподписа с клуба до 2022. Новото съглашение значи, че 51-годишният експерт ще навърши 11 години отпред на Анже, откакто се причисли към клуба през юни 2011.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР